• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

După doar câteva meciuri disputate împreună de la fazele petrecute în partida cu Olympique Lyon, între vedetele Neymar şi Edinson Cavani lucrurile nu stau deloc mai bine. Uruguayanul a admis că nu trebuie să fie neapărat prieten cu Neymar la Paris Saint Germain ca să poată juca în continuare.

Scandalul petrecut acum mai bine de o lună la PSG nu a fost dat iertării deși la un moment dat fotbaliștii sud-americani păreau să se fi împăcat. Recent, presa iberică a notat că uruguayanul a rămas profund afectat de cele întâmplate şi se gândeşte serios să plece de la PSG, din cauza conflictului cu Neymar. Ruptura a fost confirmată de Cavani în cel mai recent interviu acordat postului de radio francez SFR. ”Nu este nevoie să fim cu toții prieteni, nu trebuie să fim o familie. Ceea ce este necesar este să fim profesioniști pe teren. Pentru a face acest lucru, este necesar, mai presus de toate, să ne respectăm colegii săi și să ne concentrăm la joc 100%”, susține Cavani.

”Trebuie să facem ce este cel mai bine pentru echipă. Antrenorul ia decizii. De aceea trebuie să găsim o soluție. Antrenorul trebuie să găsească o soluție. Pentru noi principala grijă este echipa și rezultatele pe care le face. În cazul în care antrenorul ia o decizie, noi o vom respecta”,  a maizis fotbalistul .

Întrebat dacă Unai Emery a luat o decizie în privinţa executantului penalty-urilor, Cavani a răspuns sec: ”Nu știu”. Problemele sunt departe de a fi rezolvate, susțin atât francezii cât și spaniolii, astfel că în iarnă sau cel târziu în vara viitoare uruguayanul va părăsi Parisul, dezamăgit că nu a găsit susţinere în club. Cauza "rupturii" a venit în partida de acum mai bine de o lună disputată cu Olympique Lyon unde cei doi sud-americani s-au contrat la mai multe faze.

La prima dintre ele, o lovitură liberă, Cavani a vrut să execute, iar Dani Alves i-a furat mingea ca în curtea şcolii colegului său şi i-a dat-o lui Neymar, care la rândul lui ardea de nerăbdare să bată el faza fixă. A doua oară, în minutul 80, parizienii au avut parte de un penalty. Executantul obişnuit, "El Matador", a luat mingea, dar brazilianul de 25 de ani i-a cerut să execute el. După un scurt dialog între cei doi, Neymar a plecat vizibil supărat.

30 de ani are Cavani
45 de milioane de euro e cota de piaţă a lui Cavani
11 goluri în 11 meciuri are Cavani la PSG în acest sezon, în toate competiţiile

Edinson Cavani i-a informat deja pe şefii de la PSG că se aştepta la un altfel de tratament și drept urmare vrea să plece cel mai târziu la finalul sezonului. În ciuda faptului că Real Madrid şi Manchester United sunt deja interesate de serviciile sale, uruguayanul ar vrea să plece la Manchester City, sub comanda lui Pep Guardiola.