• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

2016 continuă să fie anul scandalurilor pentru Serge Aurier, fundașul dreapta al lui Paris Saint-Germain. Ivorianul de 23 de ani a adus golul doi în victoria cu Mali, scor 3-1, după care s-a dus glonț spre tribune, unde a făcut un semn necontrolat spre fanii prezenți pe stadion.

În meciul cu Mali, apărătorul lui PSG a adus avantajul pe tabelă după ce a trimis în careul mic, iar Salif Coulibaly a trimis în proprie poartă. Imediat după reușită, ivorianul de 23 de ani s-a îndreptat spre tribune unde a gesticulat că le taie gâtul fanilor ivorieni prezenți la meci.

În luna septembrie, jucătorul a fost condamnat la două luni de închisoare și amendat cu 21.000 de euro după ce a insultat un polițist și a fost violent cu oamenii legii. Episodul se întâmplase în luna mai, când Aurier ieșea dintr-un club de noapte din Paris, în jurul orei 6 dimineața. Serge Aurier nu va trebui să-și ispășească pedeapsa în spatele gratiilor, iar cel mai probabil fundașul va face muncă în folosul comunității.

Aurier nu este la prima abatere, fiind considerat un ”bad-boy”. În luna februarie a acestui an, fundașul a fost exclus din lot de către fostul antrenor al parizienilor, Laurent Blanc, și trimis la echipa a doua. Aurier a apărut într-o înregistrare video în care folosea jigniri cu tentă sexuală pentru Blanc și pentru relația acestuia cu fostul jucător al celor de la PSG, Zlatan Ibrahimovic.

L-a numit "fiotte" pe antrenor (în traducere, "fătălău" sau "homosexual") și a spus că, pentru a-l controla pe Zlatan, îl ține strâns de testicule. Ulterior, după ce a fost suspendat de club, Aurier și-a cerut iertare pentru declarațiile sale.

10 milioane de euro a plătit PSG în vara lui 2015 pentru transferul definitiv al lui Aurier de la Toulouse. A jucat pe Parc des Princes și în sezonul 2014-2015, sub formă de împrumut.