• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Ciprian Tătăruşanu a semnat pe 2 ani cu FC Nantes şi a fost prezentat oficial în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc vineri la prânz.

Portarul român a precizat că a acceptat oferta "canarilor" datorită faptului că va avea ocazia de a lucra cu italianul Claudio Ranieri, dar a recunoscut că decisivă în alegerea sa a fost o discuţie pe care a avut-o cu Viorel Moldovan, campion al Franţei cu FC Nantes în 2001, ultimul titlu din istoria clubului.

"Am ales FC Nantes datorită antrenorului Claudio Ranieri, care are o mare experienţă, dar şi pentru reputaţia clubului. De asemenea, am vorbit cu Viorel Moldovan, care mi-a spus numai lucruri bune despre Nantes.

Moldovan mi-a spus că este un club important, cu un public foarte cald. În plus, Ligue 1 e un campionat foarte bun, cu jucători excelenţi", a declarat Tătăruşanu, la prima întâlnire cu jurnaliştii francezi.

Primul obiectiv al internaţionalui de 31 de ani la echipa care a terminat pe locul 7 în ultimul sezon din Ligue 1 este să-şi câştige locul de titluar, pentru a fi în continuare numărul 1 şi la naţionala României.

"E important să joc la Nantes, pentru a continua să fiu titular la echipa naţională a României. Dar, ca de obicei, antrenorul va fi cel care va decide cine joacă", a precizat Tătăruşanu.

Totuşi, fostul stelist are şanse mari să fie prima variantă pentru postul de portar, în condiţiile în care a fosta dus la solicitarea lui Ranieri.

"A fost una dintre priorităţile antrenorului", a dat asigurări directorul general al lui Nantes, Franck Kita.

Şi în noul sezon, meciurile din Ligue 1 vor fi transmise ÎN EXCLUSIVITATE pentru România pe canalele Digi Sport