• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Ciprian Tătărușnu a ajuns la Nantes grație insistenței lui Claudio Ranieri și portarul român a avut un debut exemplar pentru "canari". Chiar dacă a Nantes a pierdut acasă, 0-1 cu Marseille, Tătărușanu a fost ales omul meciului.

Titularizat în meciul de pe teren propriu cu Olympique Marseille, din etapa a doua din Ligue 1, goalkeeperul naţionalei României nu a fost doar cel mai bun om al "canarilor" ci a fost ales de prestigiosul cotidian L'Equipe și cel mai bun jucător de pe teren. Portarul de 31 de ani a primit nota 8, în condițiile în care niciun alt jucător de pe teren nu a primit mai mult de 6.

"Tătărușanu a avut 9 parade, dintre care 6 înainte de pauză, un record în ultimele 10 sezoane pentru un portar aflat la debutul în Ligue 1" mai notează L'Equipe în legătură cu evoluția portarului român.

"Cred că Marseille a început foarte bine, a ratat mult, iar Tătăruşanu a reuşit câteva parade extraordinare" l-a lăudat Ranieri pe portarul român. Evoluția goalkeeperului naționalei României a fost remarcată și de Rudi Garcia, antrenorul lui OM.

"Nu trebuie să uităm că l-am întâlnit pe Tătăruşanu într-o seară mare. Îl cunosc foarte bine, a fost la Fiorentina atunci când eu o antrenam pe Roma, este un transfer excelent pentru FC Nantes" a declarat Rudi Garcia.

VIDEO CU PARADELE