• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Încă o recunoaştere a prestaţiilor excelente reuşite de Ciprian Tătăruşanu în poarta celor de la FC Nantes. Portarul român a fost votat "Canarul lunii", pe site-ul oficiali al grupării franceze.

Aproape 10.000 de susţinători ai echipei lui Claudio Ranieri în votat în sondajul iniţiat de site-ul oficial, iar 88% dintre aceştia l-au ales pe Tătăruşanu cel mai bun jucător al formaţiei "jaune et vert" în luna august.

Transferat de la Fiorentina în această vară, românul de 31 de ani a jucat de trei ori la noua sa echipă în Ligue 1, iar în două dintre aceste meciuri a reuşit să nu primească gol.

"Tătă" a avut o contribuţie importantă în cele 4 puncte obţinute de "canari" până acum în campionat, închizând poarta în victoria din deplasare cu Troyes (1-0) şi în remiza de acasă cu Olympique Lyon (0-0). De asemenea, a limitat proporţiile scorului, în eşecul de pe teren propriu cu Olympique Marseille (0-1).

De altfel, jurnaliştii francezi au remarcat de fiecare dată evoluţiile solide ale fostului stelist, care are cea mai mare medie a notelor acordate de L'Equipe, 7, dintre toţi portarii din Ligue 1.

"Tătăruşanu, un zid formidabil. De la debutul său în poarta 'canarilor', Ciprian Tătăruşanu a reuşit trei prestaţii foarte convingătoare", a notat cunoscutul cotidian francez.

FC Nantes este pe locul 15 în Ligue 1, cu 4 puncte din tot atâtea meciuri.

Şi în acest sezon, meciurile din Ligue 1 sunt transmise ÎN EXCLUSIVITATE pentru România de canalele Digi Sport.