• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Ciprian Tătărușanu (31 de ani) n-a apucat să debuteze în tricoul noii sale echipe, FC Nantes, dar are încredere că poate deveni jucător de bază al ”canarilor”. Goalkeeper-ul naționalei se crede între primii 5 jucători din campionatul Franței, explică de ce a renunțat la Italia pentru gruparea din Hexagon, dar explică și ce reacție va avea dacă va trebui să-l înfrunte pe Neymar, într-un duel unu contra unu.

Fan declarat al Florenței, Tătărușanu a decis să înceapă o nouă aventură, într-o altă țară, mai ales după ce a realizat că Ranieri a insistat foarte mult pentru aducerea lui.

”Interesul unui antrenor ca Ranieri, tradiția clubului, cuvintele de laudă ale lui Moldovan și ale lui Keșeru despre acest club m-au făcut să accept propunerea celor de la Nantes. 

E adevărat că au mai fost trei jucători români care au mai lucrat cu Ranieri, dar eu vreau să fiu primul care va și câștiga ceva alături de el”, a spus Tătărușanu, într-un interviu acordat pentru eusunt12.ro. Ceilalți trei români sunt Adrian Ilie, care a bifat două finale de Champions League, Cristi Chivu, care a câștigat Champions League cu Inter, în 2010, cu Mourinho și Adrian Mutu, cel mai scump fotbalist român din istorie.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Tătărușanu are încredere că va deveni jucător de bază al ”canarilor”, drept pentru care se include într-un top 5 al celor mai buni jucători ai momentului din Ligue 1. Evidentm Neymar este pe primul loc, dar românul se consideră mai valoros decât Falcao.

”Așa este, campionatul Franței a crescut enorm în ultimii ani, așa că iată cum arată un Top 5 al jucătorilor  din Ligue 1: Neymar, Di Maria, Mbappe, Tătărușanu și Falcao”, este de părere fostul jucător al Stelei.

Rugat să facă un exercițiu de imaginație și să spună cum ar reacționa dacă în ultimul minut al unui meci dintre PSG și Nantes, scor 0-0, Neymar ar scăpa singur spre poarta sa, Tătărușanu a replicat:

”Fac o super paradă, mingea ajunge la un coechipier, contraatac devastator, gol Nantes, victorie!.”

Tătărușanu a lăsat în urmă Fiorentina iar singura sa undă de regret este faptul că n-a apucat să fie coechiper într-un meci oficial cu Ianis Hagi.

”În ultimele meciuri, a făcut mereu parte din primul 11, deci îi dau săptămâni, nu luni pentru a ajunge titular la echipa mare”, a mai spus Ciprian Tătărușanu.