• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Thiago Silva, considerat de unii cel mai bun fundaş din lume, poate ajunge din sezonul viitor în Premier League. Agentul său, Paulo Tonietto, a confirmat că există interes din Anglia pentru fundaşul brazilian, punctând totodată că pentru moment nu se pune problema ca înţelegerea cu PSG să fie prelungită.

În vârstă de 32 de ani, brazilianul a ajuns la Paris în 2012 pentru o sumă impresionantă: 46 de milioane de euro. Totuşi, deşi ambiţiile au fost mari, PSG a ratat oportunitatea câştigării Ligii Campionilor, iar sud-americanul pare că ar fi tentat în acest moment de o altă provocare.

El a refuzat să îşi prelungească înţelegerea cu echipa care a dominat categoric ultimii ani în fotbalul francez şi ar putea ajunge la Chelsea. Conte vrea să transfere neapărat un fundaş central de mare valoare, în condiţiile în care Cahill şi Terry au evoluţii oscilante, iar Zouma nu se ştie cum va reveni după accidentarea suferită în stagiunea trecută. S-a vorbit deja despre Bonucci, pentru care italianul ar fi dispus să acorde o sumă imensă (peste 60 de milioane de euro), însă în calcul ar putea să intre şi Thiago Silva. Brazilianul ar putea face astfel cuplu în defensivă cu fostul său coleg de la PSG, David Luiz.

"Nu negociem un nou contract, vom vedea ce se întâmplă până în decembrie. Orice este posibil în fotbal. Chelsea este un club mare, iar campionatul Angliei este cel mai important din lume", a spus Paulo Tonietto, într-un interviu pentru Sport Witness.

Dacă PSG nu se va califica în Liga Campionilor, Thiago Silva are o clauză în contract prin care va deveni jucător liber. Cel mai probabil nu se va întâmpla asta, dar oficialii din Hexagon cu siguranţă nu vor cere o sumă exorbitantă pentru transferul său, având în vedere şi vârsta.