• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Transferul lui Neymar la PSG a depăşit barierele sportului şi a creat o stare de surescitare în întregul Paris.

La magazinul lui PSG s-au pus în vânzare deja tricouri, dar în ediţie limitată. Pe spate nu este trecut numele starului, ci "Brasil". Numărul? "10", la care visa de pe vremea în care evolua pentru Barcelona, dar care era antamat de ani buni de Messi.

Fanii s-au înghesuit şi au format cozi în încercarea de a pune mâna pe unul dintre ele, chiar dacă preţul lor e desul de piperat: ajunge şi la 150 de euro. În mod normal, un tricou de joc de la PSG costă pe site ul oficial 85 de euro. Suporterii nu s-au speriat de preţul dublu şi au făcut spectacol la sosirea brazilianului, cu torţe şi fumigene.

Şi ziariştii au fost impresionaţi de agitaţia provocată de venirea lui Neymar.

"Este mai mult decât un fotbalist brazilian, este un star mondial. Au venit jurnalişti din toată lumea, suporteri din toate părţile. După Cum vedeţi, Neymar este din prima zi un idol la Paris", ne-a declarat Felipe Kieling, un ziarist brazilian, completat de Charles Pellegrin (France 24): "Neymar este mai mult decât un fotbalist, este un brand mondial. Reprezintă enorm din punct de vedere comercial".

De altfel, venirea lui Neymar nu doar că se va amortiza în timp record, dar o va duce pe PSG la alt nivel independent de evoluţia sa. "Înaintea lui Neymar, clubul valora 1 miliard de euro, acum valorează 1,5 miliarde. Nu există decât un Neymar. 222 milioane euro? În doi ani, el va valora cel puţin dublu", a spus preşedintele clubului, Nasser Al-Khelaifi, la prezentarea atacantului brazilian.

După prezentarea oficială de azi, Neymar a efectuat primul antrenament alături de noii săi colegi. Brazilianul poate debuta pentru PSG chiar mâine, în direct la Digi Sport 2, de la 18:15, pe teren propriu, cu Amiens. "Eu sunt pregătit", a spus brazilianul azi, chestionat pe seama momentului în care va îmbrăca pentru prima oară tricoul francezilor.