• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

UPDATE 28 iulie, ora 13:15 - Ciprian Tătăruşanu a devenit oficial jucătorul celor de la FC Nantes, echipă cu care a semnat un contract valabil pe două sezoane.

"Bun venit, Ciprian!", a scris site-ul oficial al canarilor.

UPDATE 15:24 Ciprian Tătăruşanu este noul jucător al lui Nantes, acolo unde a fost dorit intens de noul antrenor Claudio Ranieri. Francezii se înţeleseseră cu internaţionalul nostru de mai multe săptămâni, însă acum şi cluburile s-au pus de acord.

"Fiorentina l-a cedat definitiv la Nantes pe Ciprian Tătăruşanu", se arată într-un comunicat apărut pe site-ul oficial al Fiorentinei.

Deşi nu există vreo poziţie oficială din partea vreunui dintre cluburi în privinţa sumei de transfer, s-a speculat în ultimele zile că ar fi vorba de aproape 5 milioane de euro. Sky Italia scrie azi că valoarea transferului a fost mult mai mică, doar 2,5 milioane de euro.

Ştirea iniţială

Transferul lui Ciprian Tătăruşanu în Ligue 1, la Nantes, pare doar o chestiune de ore. Portarul român a ajuns deja în Franţa.

Tătăruşanu a publicat pe contul său de Instagram o fotografie din Nantes, un semnal că negocierile pentru trecerea sa sub comanda lui Claudio Ranieri au intrat în linie dreaptă.

De altfel, în ultimele ore, atât presa din Italia, cât şi cea din Franţa au scris că despărţirea goalkeeperului de 31 de ani de Fiorentina, echipă la care a evoluat în precedentele trei sezoane, este iminentă.

Cele două cluburi au ajuns la un acord pentru o sumă de aproximativ 5 milioane de euro, scrie Firenze Viola, iar Tătăruşanu este pregătit pentru o nouă aventură în carieră.

Transferat gratis pe Artemio Franchi în 2014, după ce contractul său cu Steaua a ajuns la final, portarul naţionalei României a devenit titular indiscutabil după ce brazilianul Neto a refuzat să-şi prelungească înţelegerea şi a semnat cu Juventus.

Cu toate acestea, Fiorentina va miza din stagiunea viitoare pe Marco Sportiello, adus în iarnă de la Atalanta, astfel că fostul stelist a fost anunţat că va fi doar rezervă.

După ce varianta unui transfer la Torino a picat, piemontezii semnând cu Salvatore Sirigu, Tătăruşanu este la un pas de a semna cu echipa care a încheiat ultima ediţie a Ligue 1 pe locul 7.

Până acum, patru jucători români au evoluat pentru "canari" - Viorel Moldovan, Florin Bratu, Claudiu Keşeru şi Bănel Nicoliţă.

Nantes are opt titluri ale Franţei, ultimul câştigat în 2001.

Meciurile din Ligue 1 şi Serie A TIM vor fi transmise în noul sezon pe canalele Digi Sport.