• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, luni, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Neymar Jr. calcă pe urmele marelui Ibrahimovic la Paris Saint Germain și va purta tricoul cu numărul 10. Javier Pastore a fost de acord să-i cedeze tricoul fotbalistului venit de la Barcelona în schimbul unei tranzacții-record în lumea fotbalului: 222 de milioane de euro.

Neymar a purtat la formația catalană tricoul cu numărul 11 la Barca, asta pentru că ”10”-le era folosit de Lionel Messi. Fotbalistul de 25 de ani poartă acum același număr ca la naționala Braziliei. La PSG, tricoul a fost purtat până acum un an de Zlatan Ibrahimovic, înainte ca starul suedez să ajungă la Manchester United. Javier Pastore a preluat apoi tricoul sezonul trecut, dar acum i l-a oferit lui Neymar. Pastore, care va purta acum tricoul cu numărul 27, pe care l-a purtat între 2011 și 2016, a declarat că este cadoul de ”Bun venit în Paris” pe care i-l dăruiește internaționalului brazilian. ”Am vrut să-i ofer acest dar simbolic. Vreau să se simtă fericit și să se simtă ca acasă încă din prima zi. Și mai vreau să-i ofer sprijinul de care are nevoie pentru ca el și întreaga echipă să poată porni drumul în Liga Campionilor”, a spus Javier Pastore. Încă din această dimineață, la magazinul oficial al clubului s-au pus în vânzare noile tricouri cu numele lui Neymar Jr. pe spate. Cererea este atât de mare încât s-a format o coadă de câțiva zeci de metri, anunță presa din Hexagon. Prețul unui astfel de tricou este de 85, respectiv 140 de euro.

Neymar se îndreaptă în aceste momente spre ”Parc de Princes” unde va fi prezentat în cursul zilei de azi, într-un eveniment care va începe la ora locală 13:30. Atacantul brazilian s-a instalat la hotelul de lux Le Royal Monceau cu familia și câțiva dintre prietenii săi până când își va găsi o nouă locuință și plătește puțin peste 700 de euro pe noapte.

Deși au existat speculații că internaționalul brazilian ar putea beneficia de o prezentare oficială la Trocadero, în apropierea Turnului Eiffel, ca în cazul lui Ibrahimovic, în cele din urmă această opțiune a fost eliminată din motive de securitate. Un impediment ar fi fost numărul mare de turiști care se află în zonă în această perioadă a vacanțelor. Dar, de asemenea, și din cauza riscului de atacuri care continuă să troneze peste Paris.

După prezentarea de pe ”Parc des Princes”, Neymar va oferi prima lui conferință de presă în calitate de jucător al lui Paris Saint-Germain. În cursul zilei de sâmbătă, când echipa va juca primul ei meci din noul sezon cu Amiens pe teren propriu (Digi Sport 1, ora 18:00. Cele mai importante faze vor fi în format LIVE VIDEO pe digisport.ro şi m.digisport.ro), fotbalistul va ieși din nou pe teren spre deliciul publicului acolo unde este așteptat să facă jonglerii. Joi, înainte ca mutarea lui să fie oficializată, PSG a anunțat că au fost epuizate toate biletele pentru confruntarea cu nou promovata Amiens. Mulțimea consideră astfel s-l vadă pe fotbalist, deși acesta nu va face parte din joc.

În prima etapă, Paris Saint Germain va juca împotriva lui Amiens, sâmbătă, pe data de 5 august și va fi transmisă de Digi Sport 1, începând cu ora 18:00. Cele mai importante faze vor fi în format LIVE VIDEO pe digisport.ro şi m.digisport.ro.