• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor: Dimitrov - Goffin (20:00, Digi Sport 2)

UEFA a dezminţit luni afirmaţiile atribuite preşedintelui său, Aleksander Ceferin, despre posibilitatea excluderii clubului Paris Saint-Germain din cupele europene, relatează EFE.

UEFA a dezminţit "în mod categoric presupusele comentarii atribuite în mod eronat preşedintelui său, Aleksander Ceferin, de ziarul francez L'Equipe" şi a garantat "deplina independenţă a Comisiei de Control Financiar al Cluburilor".

Reacţia UEFA vine după ce L'Equipe a publicat o frază care ar fi fost pronunţată săptămâna trecută de Ceferin la adunarea Asociaţiei Europene a Cluburilor (ECA). ''Dacă vreau să fiu la fel de popular ca Michel (Platini), ştiu că trebuie să exclud PSG din cupele europene", ar fi spus atunci preşedintele forului fotbalistic european.

"UEFA doreşte să sublinieze încă o dată deplina independenţă a Comisiei de Control Financiar al Cluburilor. În plus, vedem ca o coincidenţă stranie faptul că astfel de comentarii fictive au fost publicate în Franţa tocmai în acest moment", a indicat instanţa într-un comunicat.

UEFA a adăugat că "independent de orice speculaţie ar putea apărea în legătură cu fair-play-ul financiar", ea rămâne "angajată să asigure că aceste procese independente şi aceste norme vor fi urmate şi respectate".

Pe 1 septembrie, UEFA a confirmat că deschis o anchetă asupra fair play-ului financiar la clubul Paris Saint-Germain, după transferurile record ale brazilianului Neymar şi francezului Kylian Mbappe, realizate în această vară.

PSG l-a recrutat pe brazilianul Neymar pentru suma de 222 milioane euro, iar apoi a oficializat împrumutul francezului Kylian Mbappe de la AS Monaco, însoţit de o opţiune de cumpărare în valoare de 180 milioane euro (inclusiv bonusuri), acesta fiind cele mai scumpe două transferuri din istoria fotbalului.

Agerpres