• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Decizia lui Neymar de a lăsa FC Barcelona pentru Paris St. Germain nu a fost privită cu ochi buni de toată lumea, dar atacantul de 25 de ani este susţinut de un fost căpitan al Braziliei, celebrul Cafu.

Campion mondial cu Selecao în 2002, fostul fundaş dreapta spune că înţelege motivele alegerii lui Neymar, care va avea şansa de a deveni cel mai bun jucător din lume în capitala Franţei.

"În locul lui, şi eu aş fi mers la PSG. Este şansa lui să devină numărul 1 şi va avea cu adevărat oportunitatea de a deveni cel mai bun jucător din lume.

PSG avea nevoie de un idol şi de un star, iar Neymar este acel idol, acel star. PSG nu a câştigat Liga Campionilor, dar cu Neymar va avea şansa să o facă", a declarat Cafu, pentru Goal.com.

"Nu înţeleg de ce e atâta agitaţie în jurul transferului lui Neymar. Sunt mulţi care spun că e un mercenar şi că a făcut-o pentru bani. Dar puneţi-vă în situaţia lui. Nu v-aţi duce? Nu, sigur că nu", a mai precizat, sarcastic, fostul fotbalist de la Sao Paulo, Zaragoza, Palmeiras, Roma şi AC Milan.

Neymar a devenit cel mai scump jucător din istoria fotbalului, după ce PSG i-a plătit clauza de reziliere a contractului pe care îl avea cu FC Barcelona, în valoare de 222 de milioane de euro.

Brazilianul a fost prezentat fanilor înaintea meciului cu Amiens, din prima etapă a noului sezon de Ligue 1, PSG impunâdnu-se cu 2-0, graţie golurilor marcate de Edinson Cavani şi Javier Pastore.

Şi în acest sezon, meciurile din Ligue 1 vor fi transmise ÎN EXCLUSIVITATE pentru România de canalele Digi Sport.