• Italia etapa a 13-a: Napoli - Milan (ACUM, pe Digi Sport 2) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (ACUM, pe Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (ACUM, Digi Sport 3)

Dani Alves a povestit pentru postul de televiziune Canal + versiunea sa legată de controversa creată în jurul conflictului dintre Neymar și Cavani, în care a fost implicat într-o oarecare măsură. ”Am semănat mai degrabă ca niște băieți care se ceartă pe terenul de joacă cine va fi lua mingea de fotbal”, a sunat internaționalul brazilian.

Cauza "rupturii" dintre Edinson Cavani și Neymar Jr. a venit în partida de acum mai bine de o lună disputată cu Olympique Lyon unde cei doi sud-americani s-au contrat la mai multe faze. La prima dintre ele, o lovitură liberă, uruguayanul a vrut să execute, iar Dani Alves i-a furat mingea ca în curtea şcolii colegului său şi i-a dat-o conaționalului său, care la rândul lui ardea de nerăbdare să bată el faza fixă. A doua oară, în minutul 80, parizienii au avut parte de un penalty. Executantul obişnuit, "El Matador", a luat mingea, dar brazilianul de 25 de ani i-a cerut să execute el. După un scurt dialog între cei doi, Neymar a plecat vizibil supărat.

Alves a explicat pentru postul TV mai sus menționat cum s-au desfășurat atunci lucrurile. ”Nu am mers să-i dau lui mingea. Dacă te uiți mai atent la imaginile filmate, vei vedea că la început eu prind mingea ca să execut chiar eu. La acel moment, Cavani s-a îndreptat spre mine să-mi ia mingea, și când o țineam ascunsă de el, Neymar venit din spate și mi-a furat. Eu nu sunt bona lui Neymar sau bona lui Cavani, eu am prins mingea doar pentru că am vrut să execut acea lovitură“, a spus Dani Alves.

Probabil cea mai acidă replică dată după conflictul iscat între cei doi sud-americani a venit din partea lui Forlan, care, evident, i-a ţinut partea conaţionalului său. Mai mult, fosta vedetă de la Inter a ţinut să îl critice aspru şi pe Dani Alves, pentru o fază anterioară mult discutatului penalty."Nu are niciun sens ceea ce a făcut Dani Alves. I-a dat mingea lui Neymar ca şi cum ar fi fost femeia lui. Trebuia să îi arate mai mult respect. La fel şi Neymar, el nu i-ar fi făcut aşa ceva lui Messi. Nu a vrut să bată Cavani penalty-ul, s-a comportat ca un copil mic. Fiecare are un ego, dar trebuie să arăţi respect pentru un fotbalist precum Cavani, care e de atâta timp la club şi a făcut lucruri mari", a spus Forlan.

SCENELE PETRECUTE ÎNTRE NEYMAR ȘI CAVANI