• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Aflat la prima înfrângere pe teren propriu, Viorel Moldovan şi-a exprimat frustarea la conferinţa de presă de la finalul partidei. Antrenorul român şi-a asumat înfrângerea, dar spune că nu va capitula şi în pofida situaţiei de la echipă, rezultatele vor începe să apară.

Echipa preluată în această vară de Viorel Moldovan a a scăpat cu bine după 14 minute de joc, atunci când Tshibumbu a ratat primul penalty. Golul a apărut în cele din urmă, prin Yoann Court, în minutul 23, tot în urma unei lovituri de la 11 metri. Pentru echipa antrenorului român a înscris Remi Fournier, cu un sfert de oră înainte de pauză, dar tot s-au văzut învinşi, din minutul 53, prin reuşita lui Sekou Cisse. “Îmi asum înfrângerea, am întâlnit o echipă experimentată, să zic aşa, experienţa a făcut diferenţa. Consider că am suferit, am irosit ocazii uriaşe în debutul partidei, când cred că puteam deschide scorul. Altfel ar fi stat situaţia, jucătorii mei ar fi avut o cu totul altă încredere şi ar fi jucat diferit restul partidei. Aşa a fost să fie, îmi felicit jucătorii pentru că au dat dovadă de caracter, ne-am revenit după acel penalty ratat de GFC Ajaccio, chiar şi după ce am primit primul gol, am reuşit să egalăm. Important este să ne revenim şi în partida următoare, din deplasare, cu Bourg Peronnas să marcăm şi să reuşim să câştigăm primul nostru meci”, a spus tehnicianul de 43 de ani.

Finalul conferinţei a scos la suprafaţă "frustarea" antrenorului român, care a strâns un singur punct în primele două partide. Moldovan este conştient că hotărârile pe care le va lua vor aduce soluţiile necesare de care echipa are nevoie, iar rezultatele vor începe să apară. “Ce să vă zic acum? Mă simt frustrat, e normal să fiu aşa, ce ar trebui să fac, sunt antrenor şi cu siguranţă voi găsi soluţii. Avem o echipă tânără, sunt convins că rezultatele vor veni, mai avem în continuare mult de muncă. Dar vă spun, rezultatele vor veni”, a conchis tehnicianul de 43 de ani, care are trecut în CV o promovare, cu Rapidul, din urmă cu două sezoane.

Acţionariat nou la Auxerre

Clubul AJ Auxerre a anunţat că a ajuns la un acord cu investitorul chinez ORG Packaging, care va deţine 60% din acţiunile grupării franceze. Noii patroni au anunţat investiţii de aproximativ 6 milioane de euro la echipă imediat ce vor prelua echipa de fotbal. Programată să aibă loc la finalul lunii trecute, vânzarea clubului a fost amânată, pentru că asociaţia AJA Football, acţionarul minoritar, nu vrea să cedeze procentul de 40% din drepturile pe care îl deţine, doar în speranţa că-şi pot păstra poziţia. Discuţiile continuă în cursul săptămânii viitoare, atunci când investitorii chinezi vor să îi plătească lui Corinne Limido, acţionarul majoritar, 6 milioane de euro.

VIDEO CU DECLARAŢIILE LUI VIOREL MOLDOVAN:


Réaction de Viorel Moldovan après AJ AUXERRE... de ajaofficiel