• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Mario Balotelli are un început excelent de sezon în tricoul lui Nice, iar evoluţiile din Ligue 1 îl pot readuce în circuitul naţionalei Italiei.

Potivit Sky Italia, pe adresa surprinzătorului lider din Franţa a sosit o notificare prin care clubul este anunţat de faptul că Balotelli se află pe lista preconvocaţilor lui Giampiero Ventura.

Acest lucru nu înseamnă automat că atacantul de 26 de ani se va afla în lotul squadrei azzurra la următoarele meciuri, dar reprezintă un semnal clar că prestaţiile lui Balo nu au trecut neobservate.

Transferat de la Liverpool la Nice în această vară, fostul jucător de la Inter Milano, Manchester City şi AC Milan a impresionat în primele două apariţii în tricoul lui Nice, cu Olympique Marseille şi AS Monaco, marcând patru goluri.

Mario Balotelli are 33 de selecţii şi 13 goluri la naţionala Italiei, dar nu a mai evoluat pentru squadra azzurra de peste doi ani, din iunie 2014. Atunci, cvadrupla campioană mondială pierdea cu Uruguay, scor 0-1, şi era eliminată de la Cupa Mondială din Brazilia.

În preliminariile CM 2018, Italia face parte din grupa G, alături de Spania, Albania, Macedonia, Israel şi Liechtenstein. Azzurrii au câţtigat în prima etapă, 3-1 în Israel, iar la începutul lunii octombrie vor juca împotriva Spaniei, acasă, şi a Macedoniei, în deplasare.