• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Marquinhos joacă la una dintre forţele emergente ale fotbalului european, Paris St. Germain, dar e deja cu gândul la momentul în care va reveni în Brazilia, pentru a evolua la echipa sa de suflet.

În vârstă de 23 de ani, fundaşul liderului din Ligue 1 a jucat un singur sezon la echipa mare a lui Corinthians, clubul la care s-a format, înainte de a fi vândut la AS Roma, de unde PSG l-a achiziţionat în 2013, în schimbul a 32 de milioane de euro.

Într-un interviu pentru Globo Esporte, apărătorul parizienilor a vorbit despre dorinţa sa de a reveni într-o zi acasă, pentru a îmbrăca tricoul lui Corinthians.

"Mi-ar plăcea să mă întorc la Corinthians, în viitor. Am această mică dorinţă de a juca la echipa mea de suflet. Am jucat 10 ani la tineret şi doar unul la seniori. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru tot ce s-a întâmplat", a declarat Marquinhos.

În vară, brazilianul a semnat un nou contract cu PSG. Înţelegerea este valabilă până în 2022.

Aflat la al cincilea sezon în capitala Franţei, Marquinhos are 13 goluri în 176 de prezenţe în toate competiţiile în tricoul grupării de pe Parc des Princes.