• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Mario Balotelli şi-a început fulminant aventura în Ligue 1, la Nice. Italianul are patru goluri marcate în primele două jocuri pentru gruparea de pe Coasta de Azur, o realizare cu care nu se poate lăuda niciun alt jucător din campionatul Franţei în ultimul sfert de secol.

Atacantul de 26 de ani a debutat cu o dublă în derby-ul cu Olympique Marseille, pe care Nice l-a câştigat cu 3-2, şi a repetat performanţa în victoria categorică obţinută în faţa lui AS Monaco, scor 4-0.

"Mario este important pentru jocul nostru, dar trebuie să continue la fel, pentru că încă poate creşte. După câţiva ani dificili, poate reveni în top, iar noi vom încerca să-l ajutăm să devină mai puternic", a declarat antrenorul lui Nice, Lucien Favre.

În ciuda cuvintelor frumoase pe care le are la adresa lui Balotelli, tehnicianul elveţian recunoaşte că este surprins de începutul foarte bun de sezon al fostului jucător de la Inter Milano, Manchester City, AC Milan şi Liverpool.

"Nu mă aşteptam să înscrie patru goluri în două meciuri. A depăşit aşteptările", a spus Favre.

VIDEO: Rezumat Nice - Monaco 4-0

În precedentele două sezoane, în care a evoluat pentru Milan şi Liverpool, Balotelli a reuşit să înscrie doar de două ori în Serie A TIM, respectiv Premier League. Două apariţii în tricoul lui Nice i-au fost suficiente pentru a-şi dubla numărul golurilor marcate în această perioadă.