• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor: Dimitrov - Goffin (20:00, Digi Sport 2)

PSG va cheltui o avere pentru Mbappe, însă omul care a rescris istoria în ultimul an va merita fiecare eurocent investit în transferul său. Cel puţin asta crede Wenger, care nu s-a ferit să îl compare cu marele Pele.

Deşi cei mai mulţi specialişti îl văd pe Mbappe foarte similar cu legenda lui Arsenal Thierry Henry, francezul de pe banca "tunarilor" are o viziune proprie despre calităţile noului coechipier al lui Neymar. În atenţia lui PSG, care îl vrea pe banca tehnică în locul lui Unai Emery, Wenger a vorbit la superlativ de noul star al fotbalului mondial.

"El poate fi precum Pele, nu există limită în jocul său. Ştie deja să facă alegerea corectă în momente cheie ale jocului. Mă refer la situaţii care pentru cei mai mulţi necesită multă experienţă. Mbappe înscrie cu o frecvenţă excelentă, dar e capabil să şi creeze. Doar fotbaliştii extraordinari sunt capabili de aşa ceva", a spus Wenger pentru Telefoot .

De menţionat că Wenger a fost fascinat de calităţile lui Mbappe înainte ca noul star al lui PSG să "explodeze" la Monaco. Acum un an şi trei luni, francezul a fost acasă la puştiul francez şi a încercat să îl convingă să vină la Arsenal, fiind la finalul contractului la acel moment. În cele din urmă, Monaco i-a propus prelungirea, garantându-i că va evolua constant. Acest lucru a contat enorm pentru vârf, care la momentul respectiv s-a temut că nu va fi o soluţie pentru primul "11" al "tunarilor". "Decizia a fost foarte, foarte strânsă", a recunoscut Wenger în urmă cu mai multe luni, când a confirmat pentru prima oară că a fost la o aruncătură de băţ să îl ia gratis pe Mbappe.