• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Ladislau Boloni, antrenorul lui Antwerp, a vorbit pentru site-ul oficial al FIFA despre venirea lui Cristiano Ronaldo la Sporting Lisabona şi despre viitorul starului portughez ajuns la vârsta de 32 de ani.

La vârsta de 17 ani şi opt luni, Ronaldo a înscris pentru prima oară pe data de 7 octombrie 2002, într-o partidă din etapa a 6-a a campionatului Portugaliei disputată pe vechiul stadion Jose Alvalade, în care atacantul din Madeira a fost titular.

Cu nr. 28 pe spatele tricoului şi cu numele "Cristiano Ronaldo", portughezul a înscris golul pentru 2-0 după ce a driblat mai mulţi adversari. În cursul aceluiaşi meci, Ronaldo a marcat după mai multe minute din nou, stabilind scorul final la 3-0.

Sporting era antrenată pe atunci de fostul selecționer al României, Ladislau Boloni. Românul fiind cel care a avut încredere în starul celor de la Real Madrid și i-a oferit șansa să joace pentru prima echipă.

”L-am luat şi pe acest puşti de 16 ani, dar nu m-am gândit că va rămâne definitiv la echipă. Tot timpul avea un zâmbet imens pe faţă, era bucuros că se poate antrena cu profesioniştii. Îl văzusem o singură dată, într-un meci amical între echipele noastre U-16 şi U-18. Am decis imediat să-l iau sub aripa mea. În perioada respectivă aveam mulţi jucători la echipele naţioanale, astfel că trebuia să completez lotul cu jucători din academie. Nu mi-a fost greu să vorbesc cu el.

Am stat de vorbă cu directorul tehnic, Carlos Freitas, şi i-am spus că-l voi păstra. M-a întrebat mirat: <<Definitiv? Ştii că nu poate juca în campionat, nu?>>. Nu ştiam, dar am zis da, astfel se putea antrena cu noi şi puteam să-l folosesc în meciurile amicale. Există o expresie care îmi place: <<Prefer să-mi sărut copiii când dorm>>. Eram foarte strict cu Cristiano, dar în final a înţeles mesajul. L-am făcut să fie conştient de responsabilităţile pe care le are în teren”, a spus românul pe site-ul FIFA.

Apoi, Ladislau Boloni a vorbit despre cum a ales să-l reprofileze pe tânărul Ronaldo. ”Pe atunci juca pe postul de atacant central. L-am mutat în bandă, pentru că în centru trebuia să se lupte cu doi apărători de câte 90 de kg, lucru foarte dificil pentru un jucător de 16 ani. În lateral se putea exprima mult mai bine. Spre satisfacţia mea, Alex Ferguson l-a folosit tot în bandă la Manchester United. Acum poate juca oriunde.

După ce i-am oferit şansa de a juca în prima ligă, a dat piept cu jucători importanţi, iar acest lucru l-a ajutat enorm. Nu vreau să-mi fie recunoscător pentru ce am făcut. Numele meu e menţionat destul de des, când vine vorba de Cristiano. M-a invitat la o gală a "Balonului de Aur", unde familia lui mi-a mulţumit pentru tot. Astfel de lucruri sunt suficient pentru mine. Cristiano şi Messi sunt doi jucători fenomenali. Maradona, Pele, Cruyff, Puskas şi Di Stefano erau la acelaşi nivel. Messi are un stil de joc unic, dar la fel şi Ronaldo. Inima îmi spune să-l aleg pe Cristiano, dar cel mai mare respect îl am pentru Messi”, a mai spus Boloni. De patru ori a câştigat portughezul "Balonul de Aur", iar în acest moment este principalul favorit pentru al cincilea trofeu.

În același timp, Ladislau Boloni a spus că nu poate să-l mai antreneze pe Cristiano Ronaldo, dat fiind faptul că nu va ajunge să stea pe banca Realului. ”Nu pot, pentru că nu voi ajunge nicidoată să antrenez Real Madrid! Sper că nu va pleca niciodată de acolo, pentru că orice mutare ar însemna un pas în spate. Respect celelalte echipe, dar Cristiano este un alt nivel în acest moment. Cred că va rămâne la Real până la finalul carierei”, a încheiat antrenorul român care a stat pe banca lui Sporting Lisabona între 2001 și 2003.

După primul an petrecut acolo, Ladislau Boloni l-a remarcat pe puştiul care avea să devină unul dintre cei mai titraţi jucători din istorie.