• Tenis: Turneul Campioanelor: Elina Svitolina - Caroline Wozniacki (16:30), ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Când Jorge Jesus a schimbat taberele, astă-vară, dând Benfica pe Sporting, după șase ani pe banca ”vulturilor”, a fost o surpriză de proporții. Cel mai bine plătit antrenor din istoria fotbalului portughez, cu 3 milioane de euro pe an, a readus însă rapid gloria pierdută a alb-verzilor. Sporting e lider în Portugalia, după 17 etape, cu 44 de puncte, 4 mai multe decât FC Porto și șapte peste Benfica, care are un meci mai puțin disputat.

Înainte de venirea la Sporting, ”leii” nu mai învinseseră Benfica de șapte partide. După ce Jesus a schimbat tabăra, Sporting a câștigat ultimele trei întâlniri directe, aplicându-i rivalei chiar un 3-0 în meciul din campionat.

Duminică, 10 ianuarie, Sporting s-a impus cu 3-2 în fața celor de la Sporting Braga, cu un gol în ultimul minut, marcat de Slimani, după ce oaspeții avuseseră 2-0 la pauză. Jesus și-a păstrat astfel invincibilitatea în campionatul lusitan. Antrenorul de 61 de ani e neînvins acasă de 59 de partide în Liga Sagres, mai exact din martie 2012, de aproape patru ani!

Deși priceperea sa nu poate fi pusă la îndoială, Jorge Jesus a ajuns la aceste cifre și grație norocului. De nu mai puțin de șapte ori în acest sezon, Sporting a câștigat grație golurilor marcate pe final de meci, în toate competițiile. În patru dintre acestea, ”salvatorul” a fost Islam Slimani.

Meciurile câștigate de Sporting cu gol după minutul 80: 

Tondela 1 – 2 Sporting (14 august) – Adrien Silva 98 (penalty)

Sporting 2 – 1 CSKA Moscova (18 august) – Islam Slimani 82

Sporting 1 – 0 Nacional (21 septembrie) – Fredy Montero 86

Arouca 0 – 1 Sporting (8 noiembrie) – Islam Slimani 90

Sporting 2 – 1 Benfica (21 noiembrie) – Islam Slimani 112

Sporting 1 – 0 Belenenses (30 noiembrie) – William Carvalho 94 (penalty)

Sporting 3 – 2 Braga (10 ianuarie) – Islam Slimani 90

VEZI AICI REZUMATUL MECIULUI SPORTING-BRAGA 3-2