• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

După trei meciuri fără victorie - două înfrângeri și un egal - cu FC Porto, antrenorul spaniol Julen Lopetegui a fost demis joi seară de formația de pe Dragao. Nuno Espirito Santo, fostul antrenor al Valenciei, pare favorit să-i ia locul spaniolului.

Egalul acasă cu Rio Ave, 1-1, venit chiar după înfrângerea de pe terenul lui Sporting, 0-2, și huiduielile fanilor de pe Dragao, i-au adus antrenorului basc Julen Lopetegui demiterea de la FC Porto. ”Dragonii” au pierdut în ultimele două meciuri locul 1, ajungând pe poziția a treia în Portugalia, la patru puncte de noul lider, Sporting.

Criza rezultatelor, pentru care Lopetegui poate da vina pe vânzarea, în vară, a celor mai mulți din jucătorii care ajungeau, sezonul trecut, în sferturile de finală ale UCL, dar și blocajul mental al jucătorilor i-au făcut pe șefii ”dragonilor” să ia decizia unui șoc la echipă.

Curios, decizia de demitere a lui Loptegui vine în aceeași zi în care IFFHS (Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului) a desemnat FC Porto cel mai bun club portughez în 2015.

Conform presei spaniole și portugheze, în pole position pentru ocuparea postului lăsat liber de Lopetegui este fostul antrenor al Valenciei și al lui Rio Ave, Nuno Espirito Santo.