• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Un mister de 13 ani a fost elucidat marţi la SkySports, mijlocaşul spaniol Cesc Fabregas recunoscând că el este cel vinovat de ”pizzagate”, când a aruncat cu o bucată de pizza în Sir Alex Ferguson în 2004.

În 2004, Manchester United a pus capăt unei incredibile serii de invincibilitate a lui Arsenal pe Old Trafford după un meci încheiat cu o victorie de 2-0. După meci, situaţia a rămas conflictuală, cu o încăierare pe culoarele spre vestiare, moment în care o bucată de pizza a zburat şi a aterizat pe faţa lui Sir Alex Ferguson, antrenorul lui United.

Presa engleză a evocat atunci o ”pizzagate” şi mulţi ani vinovatul a rămas necunoscut. Bănuielile s-au îndreptat rapid spre Fabregas când Martin Keown a explicat că autorul era ”un spaniol foarte tehnic”.

De atunci încă nu s-a mai vorbit de incident. Însă marţi, la canalul Sky, Fabregas a mărturisit: ”Da!” a strigat el când i-a fost pusă întrebarea dacă el este vinovatul.

”Când am ieşit pe culoar, i-am văzut pe Sol Campbell, Rio Ferdinand şi Martin Keown împingându-se. Am vrut să mă duc spre ei, însă nu ştiu de ce am decis să arunc cu bucata de pizza pe care o aveam în mână. Şi când am văzut pe cine am lovit... Scuzaţi-mă, Sir Alex, nu am vrut să fac asta”, s-a justificat spaniolul.