• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Alvaro Morata a fost unul dintre cele mai scumpe transferuri ale verii. E pe locul al cincilea în acest top, cu 65 de milioane de euro, suma plătită de Chelsea pentru a-l lua de la Real Madrid. Acum, atacantul atacă staff-ul tehnic de pe Bernabeu, pe care îl acuză că nu i-a dat în niciun moment șansa de a juca 5 meciuri consecutive.

Toată lumea s-a întrebat de ce Zidane nu i-a oferit mai multă încredere lui Morata, deși acesta a marcat din postura de rezervă mai multe goluri decât Benzema, titularul "de drept" din avanposturile madrilene. După ce a ajuns la Chelsea, Morata a găsit o cale să indice una dintre cauzele despărțirii de clubul alături de care a câștigat titlul în La Liga și Champions League în sezonul trecut.

La Chelsea, Morata simte că își poate demonstra valoarea, iar acest lucru îl poate face doar jucând. "La Real Madrid nu puteam juca niciodată 5 meciuri la rând", afirmă atacantul Spaniei, care la formația londoneză l-a înlocuit pe Diego Costa, coleg cu el la prima reprezentativă a Spaniei.

"Chelsea a făcut un efort importnat pentru a mă transfera. Antonio Conte, clubul și fanii mă susțin până la final. Trebuie să fac o impresie bună. Tot ce vreau este să îmi demonstrez valoarea și să am posibilitatea să joc 5 meciuri la rând. La Real Madrid nu se putea întâmpla niciodată", a spus Alvaro Morata, pentru publicația britanică The Sun.

80 de milioane de euro este suma la care poate ajunge prețul lui Morata, dacă londonezii vor achita și bonusurile din contractul de transfer.

15 goluri în 26 de meciuri, dintre care numai 14 ca titular, a marcat campionatul trecut atacantul iberic. În toate competițiile a avut 20 de goluri în 43 de partide.