• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Emmanuel Adebayor (33 de ani) a oferit un interviu plin de savoare după victoria contra lui Galatasaray, din week-end. Togolezul a vorbit despre problemele din perioada Arsenal, făcând câteva dezvăluiri neaşteptate.

În perioada 2006-2009, Adebayor a marcat 62 de goluri în 142 de meciuri pentru "tunari", o rată de reuşite care nu este la îndemână multor fotbalişti. Totuşi, chiar dacă la momentul respectiv, trupa lui Wenger era una dintre cele mai apreciate din lume (în 2006 au jucat finală de Champions League), o serie de lucruri l-au frapat pe atacantul de culoare.

Un prim lucru era reprezentat de faptul că lotul era construit mult prea mult în funcţie de talentul jucătorilor, ignorându-se capitolul forţă. În al doilea rând, prea mulţi jucători erau predispuşi la accidentări în serie. Adebayor a vorbit despre Rosicky, dar nici Johan Djourou, Abou Diaby, Theo Walcott, sau Arshavin nu erau departe de ceh.

"Eram cel mai puternic jucător din tot lotul, chiar dacă greutatea mea era de doar 73 kilograme. Gândiţi-vă că în acea perioadă Chelsea, spre exemplu, avea fotbalişti precum Michael Essien sau Michael Ballack, adevărate forţe ale naturii. Noi îl aveam pe Rosicky. Dacă îi spuneai "ce mai faci" prea tare, se accidenta pentru două luni şi jumătate", a dezvăluit Adebayor pentru So Foot.

"Grădiniţa lui Wenger" a fost termenul generic folosit de presă pentru a eticheta permanentul interes al francezului pentru puşti de perspectivă, pe care îi promova în permanenţă. Această politică este bună, însă dacă vrei să ai acces la marea performanţă trebuie să şi investeşti masiv, crede Adebayor.

"În meciurile obişnuite, talentul jucătorilor poate face diferenţa. Dar nu poţi să te duci să câştigi cu copii în echipă pe Old Trafford", a mai spus vârful

Istanbul BB, formaţia la care joacă acum Adebayor, ocupă primul loc, la egalitate cu Galatasaray, în Super Liga Turcă. În week-end, togolezul a reuşit un hat-trick contra grupării cim-bom, într-o partidă terminată cu un scor total neaşteptat, 5-1.