• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Adi Popa nu trece prin cea mai bună perioadă a carierei sale. Internaționalul român a fost trecut pe linie moartă de Jaap Stam și a solicitat să meargă să evolueze pentru echipa Under 23 a celor de la Reading. Popa este hotărât ca în iarnă să-și lămurească situația cu cei din conducerea clubului.

Mijlocașul nu este mulțumit de ce i se întâmplă și speră ca prin modul în care se pregătește să pună presiune pe antrenor pentru a-l băga iarăși la prima echipă.

”Legat de situația mea de aici, vreau să vă spun că nu sunt foarte fericit pentru că nu evoluez pe cât mi-aș dori, dar mă pregătesc mereu 100% și îmi aștept rândul.

Sunt apreciat pentru profesionalismul meu de către toată lumea din club și sunt conștient că doar dacă mă pregătesc bine pot pune presiune pe antrenorul principal pentru a juca din nou titular”, a declarat Adi Popa pentru digisport.ro.

Popa susține că viitorul său se va decide în pauza de iarnă, atunci când va purta o discuție cu cei din conducerea clubului, pentru a stabili ce va face în continuare, și neagă interesul celor de la Panathinaikos.

”În iarnă, cel mai probabil, vom avea o întâlnire cu conducerea clubului și vom analiza situația. Tocmai după această discuție voi decide care va fi viitorul meu.

În ceea ce privește Panathinaikos, este un zvon fals, nu m-a contactat nimeni cu privire la interesul lor”, susține fostul mijlocaș de la FCSB.

Mijlocașul de 29 de ani a explicat și motivul pentru care a ajuns la echipa de Under 23 a celor de la Reading, pentru care a reușit să marcheze două goluri în meciul cu Gillingham și 3 pase de gol în partida cu Aston Villa.

”Eu am insistat să merg la Under 23, unde nivelul este destul de ridicat, pentru a evolua în meciuri oficiale și a nu-mi pierde ritmul de joc.

Antrenorul mă apreciază foarte mult și prin evoluțiile mele de aici cred că mi-am arătat încă odată dorința de a redeveni un om de bază al primei echipe”, a mai spus Adi Popa.

 

În actualul sezon, după o perioadă de pregătire foarte bună, Popa începuse destul de bine și a fost titular în echipa lui Jaap Stam, în primele meciuri, cu o evoluție remarcabilă, dar ulterior nu a mai intrat în calculele antrenorului.

Faptul că nu a mai jucat la Reading a făcut ca fostul jucător de la FCSB să piardă și echipa națională. Adi Popa a vorbit și despre noul selecționer și consideră că acesta a adus un nou suflu în rândul tricolorilor.

”De la echipa națională nu m-a contactat nimeni oficial. Sunt conștient de situația actuală și chiar dacă am fost un jucător foarte selectat în ultimii ani, aștept să joc mai mult pentru a spera la o noua convocare.

Sper ca noua conducere tehnică să aducă acel entuziasm necesar naționalei pentru a putea spera la o nouă calificare la un turneul final.

Am mare încredere în ceea ce poate aduce Cosmin Contra și din discuțiile pe care le-am avut cu colegii înțeleg că nu mă înșel în privința noii conduceri a naționalei”, a încheiat Adi Popa.

Ajuns la 29 de ani, Adi Popa a fost transferat de Reading în iarnă, iar FCSB a primit în schimbul său 600.000 de euro, când mijlocașul intrase în ultimele 6 luni de contract.

14 meciuri, două goluri și două pase de gol are Adi Popa în tricoul celor de la Reading, în toate competițiile.

1 milion de euro este cota de piață a lui Adi Popa, conform transfermarkt.com.

22 de meciuri și 3 goluri are Adi Popa la naționala mare a României, pentru care a debutat în 2012.