• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Alexis Sanchez a intrat în ultimul an de contract cu Arsenal și presa internațională a scris că Manchester City și PSG se bat pentru semnătura atacantului sud-american. Wenger nu vrea să-l vândă însă pe chilian și i-a transmis că îl va ține la echipă până vara viitoare. Acum, Arsenal încearcă să-l convigă să semneze un nou contract.

Conform presei din Anglia, Alexis Sanchez le-a transmis oficialilor lui Arsenal că salariul săptămânal de la care ar fi dispus să negocieze o eventuală prelungire a contractului cu tunarii este de minim 300.000 de lire. Asta înseamnă cel puțin 17,5 milioane de euro pe an.

Precedenta ofertă a tunarilor a fost de 225.000 de lire pe săptămână, iar cu tot cu bonusuri suma ar fi ajuns la 275.000 de lire, adică aproximativ 13 milioane de euro.

"Alexis este foarte concentrat pentru noul sezon din Premier League. El va rămâne la Arsenal, nu va pleca nicăieri, îl vom avea şi în acest sezon, poate şi în viitoarele" anunța Wenger în urmă cu o săptămână.

Atacantul internaţional chilian s-a antrenat, la începutul lunii, alături de lotul ''tunarilor'', după ce a ratat pregătirile dinaintea sezonului, desfăşurate în Australia şi China. Alexis Sanchez a ajuns în 2014 la Arsenal, atunci când ”tunarii” l-au transferat cu 42,5 milioane de euro de la Barcelona.

Sanchez va rata startul sezonului din Premier League, a dezvăluit Wenger într-o conferniță de presă. "A efectuat niște teste medicale și nu va fi disponibil probabil în următoarele două săptămâni. Alexis Sanchez este întotdeauna o mare pierdere pentru noi".