• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Arsenal și Alexis Sanchez alimentează tot mai mult zvonurile care circulă cu privire la iminenta plecare a chilianului de pe Emirates. Revenirea jucătorului în lotul londonezilor se amână, iar el s-a fotografiat vineri dimineață și a indicat că ar fi bolnav.

Alexis (28 de ani) a participat cu naționala statului Chile la Cupa Confederațiilor, acolo unde sud-americanii au jucat finala. A avut o vacanță prelungită, dar încă nu a reluat antrenamentele sub comanda lui Wenger, iar revenirea la pregătiri se amână și mai mult, după ultimele probleme semnalate chiar de jucător.

Chiar dacă o parte din presa engleză a confirmat că Alexis ar suferi de o gripă puternică ce îl împiedică să se antreneze normal, cealaltă parte speculează că în spatele acestei întârzieri a revenirii alături de colegii săi indică o viitoare plecare a chilianului.

Arsenal a refuzat o ofertă de 50 de milioane de euro de la PSG pentru Alexis Sanchez, dar francezii nu au fost singurii care și-au manifestat interesul pentru transferul lui. De serviciile sale s-au mai interesat Bayern Munchen și Juventus, dar și Manchester City.

Wenger anunța că atacantul va face primul antrenament duminică, în dimineața amicalului cu FC Sevilla, însă rămâne de văzut dacă va fi așa, după ultima postare a chilianului: a apărut cu o figură tristă într-o fotografie făcută acasă, alături de câinele său, cu un fular înfășurat în jurul gâtului, alături de mesajul: "Sick" (bolnav), urmat de mai multe pictograme cu temă medicală.

De la transferul la Barcelona, în 2011, atacantul sud-american a jucat în fiecare an în Liga Campionilor, însă nu a reușit să câștige niciodată cea mai importantă competiție intercluburi din Europa.

În sezonul următor, Arsenal nu va fi prezentă decât în Europa League, tunarii terminând sezonul pe locul 5 în Premier League.

65 de milioane de euro e cota lui Alexis.

144 de meciuri a jucat atacantul pentru Arsenal.

72 de goluri și 42 de pase decisive a reușit chilianul la Arsenal.

 

Enfermo 😢🌡💉🤒🤧 sick 🤒🤒🤒🤒🤒

A post shared by Alexis Sanchez (@alexis_officia1) onJul 27, 2017 at 6:33pm PDT