• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Antrenorul eliminat doi ani la rând din Europa League de Marius Şumudică, Slaven Bilic, a fost demis de la West Ham United, din cauza startului slab de sezon în Premier League.

După 11 etape, "ciocănarii" au doar două victorii şi au pierdut trei dintre ultimele patru partide. Cel mai recent, 1-4 cu Liverpool, pe teren propriu.

Astfel, West Ham a ajuns pe locul 18, ultimul retrogradabil, iar conducerea clubului a decis să încheie colaborarea cu Bilic, fost jucător al londonezilor, care a fost numit în funcţie în 2015.

Alături de fostul selecţioner al Croaţiei s-au despărţit de club şi membrii staff-ului său - Nikola Jurcevic, Edin Terzic, Julian Dicks şi Miljenko Rak.

"Preşedintele şi conducerea lui West Ham doresc să-i mulţumească lui Slaven şi echipei sale pentru serviciile din ultimii doi ani şi jumătate, dar credem că e nevoie de o schimbare pentru ca acest club să meargă înainte conform ambiţiilor sale", se arată pe site-ul oficial al "ciocănarilor".

David Moyes, fost la Everton şi Manchester United, şi-a anunţat deja disponibilitatea de a antrena echipa londoneză, în cazul plecării lui Bilic. Totuşi, tehnicianul scoţian, fără angajament din mai, când a fost concediat de Sunderland, a negat că a fost contactat de londonezi.

"Mereu am spus că vreau să antrenez din nou o echipă de club. Dacă va apare oportunitatea potrivită, voi fi interesat", a declarat Moyes (54 ani).