• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Luptă extrem de interesantă pentru titlu în Premier League, acolo unde Manchester City și Arsenal sunt la egalitate în fruntea clasamentului, ambele cu 26 de puncte, podiumul din Anglia fiind completat de marea revelație a sezonului, Leicester City (25 de puncte).

Arsene Wenger vrea să profite de sezonul mult sub așteptări al lui Chelsea și chiar speră la primul titlu după 12 ani pe banca lui Arsenal.

În sezonul 2003-2004, francezul cucerea al treilea său campionat cu Arsenal, după ce a terminat sezonul fără nicio înfrângere în 38 de etape și cu un avans de 11 puncte față de rivala Chelsea.

Acum, Arsenal este din nou într-o postură favorabilă și Wenger este hotărât să întărească echipa în iarnă cu doi super jucători din Bundesliga, chiar dacă, de obicei, echipele de top din Anglia fac vara mutările importante.

Nemții de la SportBild scriu că Arsenal a început negocierile cu Karim Bellarabi, mijlocașul lui Bayer Leverkusen. În vârstă de 25 de ani, Bellarabi s-a remarcat în sezonul 2013-2014, când a evoluat cu Eintracht Braunschweig în Bundesliga, sub formă de împrumut de la Leverkusen. Revenit la Bayer, acesta a devenit un om de extrem de important al echipei, chiar dacă în această ediție de campionat a marcat doar 2 goluri.

Cealaltă țintă a lui Wenger din Germania este Benedikt Howedes. Fundașul a evoluat în cariera sa doar pentru Schalke 04, iar evoluțiile foarte bune l-au propulsat și la echipa națională, pentru care a evoluat de 36 de ori, marcând 3 goluri.

Howedes poate fi cumpărat însă cu doar 10 milioane de euro în vara anului viitor, atât cât este clauza apărătorului german.