• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Atletico Madrid l-a sfătuit pe Diego Costa să se întoarcă la Chelsea, în timp ce șefii clubului de pe ”Stamford Bridge” îl amenință pe fotbalist că îl vor acționa în judecată pentru suma de 50 de milioane de lire sterline (54,3 milioane de euro).

Conducerea lui Atletico Madrid i-a transmis recent fotbalistului să înceteze de îndată exilul din Brazilia și că vor să-l aducă în ianuarie, după încercarea eșuată din această vară. Fotbalistul în vârstă de 28 de ani a refuzat să se întoarcă în cantonamentul campioanei din Premier League după ce managerul Antonio Conte l-a informat că nu mai face parte din planurile sale pentru acest sezon. Mai mult, Costa a făcut public intenția de a reveni la Atletico, dar această mișcare nu a reușit să se materializeze din cauza pretențiilor financiare prea ridicate ale celor de la Chelsea în valoare de 50 de milioane de lire sterline.

Spaniolii se tem acum că Chelsea îl poate acționa în judecată pe fotbalist dacă va continua să refuze să revină la club. Suma vehiculată pe care Diego Costa va fi forțat să o plătească dacă va pierde procesul este de până la 50 de milioane de lire sterline deoarece englezii pretind încălcarea contractului său de 185.000 de lire sterline pe săptămână, valabil pentru următorii doi ani.

Se crede că Diego Costa s-a consultat deja cu avocații săi pe această temă, în timp ce Chelsea susține că trebuie să se întoarcă pentru a-și îndeplini obligațiile contractuale. Internaționalul spaniol și-a exprimat clar convingerea că înțelegerea sa este irelevantă atât timp cât Antonio Conte i-a transmis prin intermediul unui SMS că nu va mai juca pentru clubul londonez.

Costa a declarat la începutul acestei luni într-un interviu acordat celor de la Daily Mail că a fost tratat ca un ”criminal” la Chelsea. ”Astept ca Chelsea să îmi dea drumul”, a spus fotbalistul. ”De ce nu mă lasă să mă duc dacă ei nu mă vor? Dorința mea este să merg la Atletica, unde am mai jucat din 2010 ți până în 2014. Am vorbit cu directorul lui Chelsea, Marina Granovskaia. I-am spus că dacă managerul nu mă vrea, eu intenționez să merg la Atletico Madrid. Ei vor să mă duc acolo și să mă antrenez cu rezervele. N-aș putea să accesez vestiarul și nu aș avea nicio legătură cu băieții. Nu sunt un criminal! Nu cred că este corect să mkă trateze așa după câte am făcut eu la clubul Chelsea”.