• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Jurnalistul Marti Perarnau, cel care publica în 2014 "Herr Pep", cartea despre managerul lui Manchester City, spune că eroul lui a evoluat în ultimii ani în relația cu jucătorii. Catalanul nu mai e timid să-și exprime sentimentele față de fotbaliști și le spune direct ce are să le transmită, este de părere jurnalistul.

Perarnau a continuat să colaboreze îndeaproape cu Guardiola și cu echipa catalanului în ultimii ani, iar jurnalistul spune acum că va publica un nou volum, "Pep Guardiola: Evoluția", care va arăta transformarea lui Pep, după perioada Bayern Munchen, dar și motivele din spatele mutării sale pe Etihad. Noua carte va fi lansată, în limba engleză, în luna noiembrie a acestui an.

"Este cu trei ani mai în vârstă, este mai matur, este mai puternic mental, și acum este foarte direct cu jucătorii", a declarat Perarnau, care a continuat să dezvăluie ce schimbări a mai văzut la managerul catalan: ”este mult mai direct decât la Barcelona, în special în ultimul an petrecut la Bayern Munchen, unde a avut multe probleme cu fotbaliștii, din cauza accidentărilor. Jucătorii lui Bayern și Pep au o relație foarte puternică între ei, iar catalanul le-a deschis mintea jucătorilor. Cred că, probabil, aceasta este cea mai importantă schimbare”.

”Guardiola este mult mai direct”, a afirmat jurnalistul, conștient că managerul lui City a știut să-l abordeze pe Joe Hart, încă de când a fost numit la echipă. "Când a spus în urmă cu câteva săptămâni: "Am vorbit cu Joe Hart din prima zi"- e adevărat. Pep, probabil văzut rău sau bun de către fani după îndepărtarea portarului, el chiar a vorbit cu Joe Hart în prima zi. Îmi amintesc că în primul an de la Bayern Munchen, el a preferat să nu vorbească despre lucruri personale cu jucătorii pentru că el mi-a spus: "Poate că dacă sunt prea prietenos cu jucătorii nu mă vor înțelege atunci când îi voi ține pe bancă". Deci, în acest sens, Pep a ales să trateze lucrurile mult mai rece"