• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Referendumul pentru independenţa Cataloniei a pus sub semnul întrebării viitorul Barcelonei în La Liga. În condiţiile în care preşedintele ligii profesioniste, Javier Tebas, a anunţat că gruparea blaugrana nu va mai avea dreptul de a evolua în campionatul Spaniei în cazul în care Catalonia va deveni independentă s-a speculat că formaţia de pe Camp Nou ar putea juca în Franţa, Italia sau chiar în Anglia.

Cu toate acestea, un astfel de scenariu nu este agreat în unanimitate. Printre cei care care se opun trecerii Barcelonei în Premier League se numără antrenorul lui Arsenal, Arsene Wenger.

"Din punct de vedere geografic şi al bunului simţ, nu cred că ar fi normal. De ce nu ar fi invitate Celtic şi Rangers în Premier League, pentru că ele sunt parte din Marea Britanie?

În acelaşi timp, dacă lucrurile nu merg bine din punct de vedere politic între Catalonia şi Spania, primirea Barcelonei în campionat ar însemna că Anglia sprijină Catalonia, o chestiune care nu ar fi privită bine la nivel internaţional", a precizat managerul francez, la beIN Sports.

Tehnicianul de 67 de ani a glumit ulterior şi a spus că în cazul în care FC Barcelona ar evolua în Premier League, titlul ar fi mai greu de cucerit.

"Sper ca Barcelona să continue să joace în Spania", a conchis Wenger.