• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Roman Abramovich a ajuns la un acord cu un investitor chinez pentru finanţarea noului stadion al lui Chelsea. Asiaticul va investi 500 de milioane de lire în noua arenă, urmând a-şi amortiza investiţia în timp, din biletele vândute.

După ce a vărsat în ultimii 14 ani mult peste un miliard de lire pentru a face din Chelsea o forţă a Europei, patronul rus al albaştrilor este aproape de o lovitură financiară importantă. Conform Daily Star, Abramovich şi un investitor din China, a cărui identitate nu a fost declinată, au bătut palma pentru finanţarea noii arene.

Stamford Bridge, stadion de 41.000 de locuri, va mai fi casa lui Chelsea doar până în stagiunea 2020-2021. Ulterior, Hazard&Co se vor muta pe o arenă de 60.000 de locuri, al cărui proiect a fost deja avizat de Primăria din Londra.

Acest lucru va genera profit mult mai mare pe termen lung pentru club, dar Abramovich nu a vrut să îşi folosească averea sa în această direcţie. El l-a convins pe un om de afaceri din China să vină cu investiţia, pe care ar urma să şi-o amortizeze în timp, având constant cotă parte din tichetele vândute.

Odată cu noua arenă, Chelsea se va înscrie în circuitul marilor cluburi din Anglia care şi-au schimbat casa în ultimul deceniu şi jumătate: Manchester City, Arsenal, West Ham sau Tottenham.

Anul trecut, Chelsea a avut cel mai mare preţ, în medie, la bilete, în Premier League. Conform BBC, cel mai ieftin bilet pe Stamford Bridge a costat 52 de lire. Doar Arsenal a concurat cu "albaştrii" din acest punct de vedere, "tunarii" având cel mai mare preţ maxim la bilete (un abonament pe Emirates a costat 2013 lire, iar cel mai scump tichet a avut o valoare medie de 97 de lire).