• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Cel mai bogat om din Africa, nigerianul Aliko Dangote, nu a făcut un secret din ambiţia sa de a cumpăra clubul Arsenal. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, prima sa decizie va fi să-l demită pe Arsene Wenger.

Dangote este un fan declarat al "tunarilor" şi a recunoscut că îşi doreşte să devină proprietarul clubului pe care îl susţine. Un obiectiv cu atât mai dificil cu cât Stan Kroenke nu îşi doreşte să vândă.

Totuşi, asta nu l-a împiedicat să vorbească ipotetic despre primul lucru pe care îl va face în cazul în care va reuşi să cumpere gruparea de pe Emirates.

"Primul lucru ar fi să schimb antrenorul. A făcut treabă bună, dar altcineva ar trebui să-şi încerce norocul", a declarat Dangote, referindu-se la Wenger, aflat în funcţie din 1996.

Cele peste două decenii petrecute pe banca "tunarilor", managerul francez de 67 de ani a cucerit 3 titluri (ultimul în 2004), 7 Cupe ale Angliei şi 7 Supercupe ale Angliei. De asemenea, în 2006, a dus-o pe Arsenal în finala Ligii Campionilor, pierdută în faţa Barcelonei (1-2).

În prezent, Stan Kroenke deţine 67% din club, în timp ce miliardarul rus Alisher Usmanov controlează 30%. Dangote are o avere de aproape 11 miliarde de euro şi e convins că o posibilă ofertă ar putea fi luată în seamă de actualii proprietari.

"Dacă primesc oferta corectă, sunt convins că vor pleca. Cineva le va face o ofertă care să-i facă să se gândească serios la plecare. Cred că pot fi în această poziţie", a precizat omul de afaceri nigerian, citat de dailymail.co.uk.