• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Cel mai urât gest al începutului de sezon vine din Premier League, acolo unde unul dintre liderii nou promovatei Newcastle, Jonjo Shelvey, l-a călcat pe picior intenţionat pe Dele Alli, de la Spurs.

După un an petrecut în liga secundă, St James Park respiră din nou aerul Premier League. Doar că prima rundă a fost una de coşmar pentru elevii lui Rafa Benitez.

Spurs, locul secund de anul trecut, pornea favorită, însă Newcastle a avut şi ghinion. Mai întâi a rămas fără doi jucători de bază în defensivă, Dummet şi Lejeune accidentându-se în prima jumătate de oră. Ca şi cum oaspeţii nu aveau suficiente argumente ofensive prin trio-ul Alli - Eriksen - Kane, Jonjo Shelvey a făcut un gest oribil, călcându-şi un adversar.

Concret, în minutul 48, după un fault asupra lui Dele Alli - nesancţionat de arbitru -, mijlocaşul "coţofenelor" s-a dus spre adversar pentru a vedea dacă e în regulă. Alli, nervos din cauza intrării, dar mai ales că centralul nu a acordat fault a lovit uşor mingea. Acest moment l-a enervat la culme pe Shelvey, care ar fi vrut cu siguranţă să repună mingea în joc repede. Fără să stea pe gânduri, Jonjo şi-a călcat adversarul pe gleznă, chiar sub ochii arbitrului. Decizia? Roşu direct, iar Newcastle a trebuit să joace pe tot parcursul reprizei secunde în 10.

VEZI MAI JOS ROŞUL LUI SHELVEY

Efectul eliminării s-a făcut simţit imediat, Alli şi Davies rezolvând până în minutul 70 meciul: s-a terminat 2-0 pentru Spurs, care etapa viitoare o aşteaptă pe campioana Chelsea pe propriul teren.