• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, luni, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Manchester City a ajuns la un acord cu Real Madrid pentru aducerea lui Danilo (26 de ani). Aducerea unui alt fundaș dreapta este o mutare surprinzătoare, la mai puţin de o săptămână după City ce i-a plătit lui Tottenham suma de 51 de milioane de euro pentru Kyle Walker.

În schimbul fundașului de 26 de ani, echipa lui Guardiola a oferit 26,5 de milioane de lire sterline (30 de milioane de euro) și bonusuri în valoare de cinci milioane de euro în fucnție de performanțele înregistrate. Deşi Chelsea părea marea favorită să-l transfere pe brazilian, City a intrat pe fir şi l-a convins pe sud-american să meargă pe Ettihad.

Achiziționarea lui ridică la 76,5 de milioane de lire sterline suma cheltuită de ”cetățeni” numai pe cei doi fundași dreapta. Cu toate acestea, managerul catalan şi-l doreşte pe brazilian pentru polivalența sa și este convins că în noul sezon poate fi o soluție atât pe partea dreapta cât și pe stânga. La rândul său, brazilianul a acceptat mutarea deşi acesta va ocupa postul pe care va fi titularizat, cel mai probabil, Kyle Walker în sezonul viitor. Guardiola și conducerea lui City au ajuns la un acord, în principiu, să-l aducă pe Dani Alves, care s-a despărțit la începutul verii de Juventus, dar fostul jucător de la Barcelona a optat să se alăture celor de la Paris Saint-Germain.

Cumpărat cu 31,5 milioane euro de la FC Porto în urmă cu doi ani, Danilo nu a reuşit să se impună la Madrid şi a pierdut lupta pentru titularizare cu Dani Carvajal. În sezonul trecut, Danilo, 26 ani, a disputat 25 de meciuri în toate competiţiile şi a marcat un gol. Cota de piață a brazilianului a scăzut însă considerabil în ultima perioadă, ajungând acum, conform site-ului transfermarkt.de, la 16 milioane de euro.

25 de meciuri a jucat Danilo în acest sezon
1 gol a marcat Danilo
3 pase decisive a oferit Danilo