• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Belgianul Eden Hazard a acceptat oferta de 300.000 de lire sterline (340.000 de mii de euro) pe săptămână propusă de conducerea lui Chelsea. Fotbalistul în vârstă de 26 de ani va ajunge astfel cel mai bine plătit fotbalist din Premier League, depășindu-l pe rivalul său de la Manchester United, Paul Pogba.

Fotbalistul le-a dat undă verde șefilor de pe ”Stamford Bridge” privind noua înțelegere. Odată ce vor fi pregătite ultimele amănunte ale noului contract și fotbalistul va reveni de la naționala Belgiei, acolo unde va disputa ultimele două meciuri din Preliminariile Campionatului Mondial, acesta va semna acordul.

Conducătorii lui Chelsea vor astfel să stopeze orice intenție a celor de Real Madrid de-al transfera pe fotbalistul belgian. Decarul echipei are în momentul de față un contract valabil cu campioana Angliei valabil până în anul 2020 și este remunerat săptămânat cu aproximativ 220.000 de lire sterline (250.000 de mii de euro), dar odată cu noul acord va ajunge să câștige mai mult decât Paul Pogba de la Manchester United. Mijlocașul francez are un salariu săptămânal care se ridică la suma de 290.000 de lire sterline, dar Chelsea, care îl vede pe Hazard un fotbalist esențial pentru planurile lor, este dispusă să îi ofere 300.000 de lire sterline pe săptămână.

Fotbalistul venit de la Lille, despre care se sugera tot mai insistent că va ajunge la Real Madrid în această vară, a revenit după ce a suferit o accidentare dură la antrenamentul naționalei Belgiei din luna iunie. Și-a fractura glezna dreaptă și a fost obligat astfel să ia o pauză până la începutul lunii septembrie.

"Cât valorez eu, dacă Neymar a costat 222 milioane euro? Poate 300 milioane, nu ştiu", a spus zâmbind Hazard, cu ocazia unei conferinţe de presă, înaintea meciului dintre Belgia şi Gibraltar, din preliminariile Cupei Mondiale 2018.