• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Oficialii celor de la Manchester City au decis să forțeze, până în ultima clipă a perioadei de mercato, care se va încheia la 31 august, aducerea pe ”Etihad Stadium” a lui Alexis Sanchez (28 de ani). 

Pentru atacantul chilian, ”cetățenii” au înaintat omologilor de la Arsenal suma de 70 de milioane de lire sterline, precum și un fundaș, este vorba despre belgianul Jason Denayer (22 de ani).

Denayer s-a alăturat lotului lui Manchester în 2014, dar nu a apucat să debuteze în tricoul ”cetățenilor”, fiind mereu împrumutat în ultimele trei sezoane. 

Rămâne de văzut acum ce decizie va lua Arsene Wenger, dar este posibil să ia oferta în considerare, mai ales după ”dezastrul” de pe Anfield, din etapa curentă, când Arsenal a fost ”zdrobită” de Liverpool, pe ”Anfield”, scor 0-4. 

Conform presei din Anglia, Alexis Sanchez le-a transmis oficialilor lui Arsenal că salariul săptămânal de la care ar fi dispus să negocieze o eventuală prelungire a contractului cu ”tunarii” este de minim 300.000 de lire. Asta înseamnă cel puțin 17,5 milioane de euro pe an.

Precedenta ofertă a tunarilor a fost de 225.000 de lire pe săptămână, iar cu tot cu bonusuri suma ar fi ajuns la 275.000 de lire, adică aproximativ 13 milioane de euro.

"Alexis este foarte concentrat pentru noul sezon din Premier League. El va rămâne la Arsenal, nu va pleca nicăieri, îl vom avea şi în acest sezon, poate şi în viitoarele" anunța Wenger în urmă cu o săptămână.