• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

La câteva luni de la demiterea de la Valencia, Gary Neville a spus din nou că nu crede că va mai antrena vreodată și a explicat și motivele care au stat la baza acestei decizii.

Nu cred că mă voi întoarce în antrenorat. Dar la Valencia am învățat cât de importantă este relația cu jucătorii. Bariera limbii a fost imensă la Valencia. Nu puteam comunica fără un translator și nu cred că voi face asta din nou”, a spus Gary Neville, conform BBC, în timp ce ținea un discurs la Oxford Union.

Cele patru luni în care a antrenat pe ”Mestalla” l-au ajutat pe fostul căpitan al lui Manchester United să ajungă la o concluzie interesantă - aceea că liga spaniolă este mai bună decât cea engleză, asta deși campionatul din insulă este unul mult mai bine promovat și mult mai bine urmărit.

Premier League este cel mai atractiv, cel mai urmărit și cel mai bine promovat campionat din lume, dar nu este și cel mai bun. La Liga este acela”, a spus Gary Neville.

Cele mai importante meciuri din La Liga pot fi urmărite ÎN DIRECT la Digi Sport.

CLICK PENTRU A VEDEA PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Fost fundaș dreapta la United, acesta a antrenat-o pe Valencia în perioada 2 decembrie 2015 - 30 martie 2016. La un an după retragere, Neville a devenit și ”secundul” lui Roy Hodgson, la echipa națională a Angliei, colaborând cu acesta inclusiv în perioada în care a antrenat și în Spania. Activitatea sa la reprezentativa Albionului s-a încheiat după Euro 2016, după ce și Hodgson și-a încheiat contractul cu federația.

Fosta legendă de pe Old Trafford a deplâns și situația fostului său club de după plecarea lui Sir Alex Ferguson:

După plecarea lui Ferguson, United a oscilat mereu. Prin plecarea lui a rămas un vid, având în vedere aura sa și controlul pe care l-a avut asupra clubului”, a spus Neville, cel care i-a și sugerat un ”prim 11” lui Jose Mourinho: De Gea, Valencia, Bailly, Smalling, Blind, Pogba, Herrera, Carrick, Mkhitaryan, Martial și Rashford.