• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Viitorul lui Conte la Chelsea pare să fie deja scris. Cel puţin asta susţine metro.co.uk, care notează că relaţia dintre Roman Abramovich şi tehnicianul italian e compromisă ireversibil. Un rezultat negativ cu United, duminică, ar consfinţi demiterea.

Exact ca şi Ancelotti, în 2009-2010, Conte a câştigat titlul în Premier League în primul sezon la cârma "albaştrilor". Şi, la fel ca predecesorul său, fostul selecţioner al Italiei are mari probleme în stagiunea imediat următoare.

În prezent pe locul 4 în anglia, Chelsea a fost umilită în Ligă de Roma şi ar putea rata locul 1 în grupă. Rezultatele slabe au venit în contextul în care Abramovich era deja supărat pe tehnician, dar lucrurile au devenit acum un adevărat vulcan.

De ieri Marca a scris despre iminenta despărţire, dar astăzi şi presa engleză alocă spaţii subiectului. Conform sursei citate, cei doi nu îşi mai vorbesc şi comunică prin intermediul lui Marina Granovskaia.

Disensiunile dintre patron şi tehnician au început din vară, când Diego Costa nu a mai fost primit la antrenamente. Rusul a considerat că e o sfidare ca antrenorul să îşi trateze astfel cel mai bun jucător, nimeni altul decât principalul artizan al titlului din stagiunea anterioară. Nu a intervenit la momentul respectiv, însă nemulţumirile s-au acutizat. Şi plecarea lui Matic la United l-a deranjat pe Abramobich, care consideră că înlocuitorii aduşi de italian pentru cei doi fotbalişti de bază, Morata şi Bakayoko, nu sunt la nivelul dorit.

Orice alt rezultat decât victoria în confruntarea de duminică, împotriva lui United, ar pecetlui despărţirea, Abramovich interesându-se deja de un posibil înlocuitor de calibru.