• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Chelsea pare să se regăsească în situația în care se afla în urmă cu doi ani, atunci când Jose Mourinho a fost demis, atunci când nu mai exista unitate în vestiar. După 0-3 cu Roma, în UEFA Champions League, portarul Thibaut Courtois a arătat cu degetul spre colegii săi și i-a acuzat că au renunțat prea ușor, în repriza secundă, atunci când italienii conduceau deja cu 2-0.

Nu știu de ce, în repriza a doua, am renunțat la spiritul de luptă. Ne-am pierdut puțin din mentalitatea noastră, iar asta nu trebuie să se întâmple”, a declarat Courtois, dezamăgit de atitudinea colegilor săi, din meciul cu AS Roma de pe Olimpico.

După înfrângerea cu giallorossii, postul lui Antonio Conte se clatină din ce în ce mai mult, iar, un eventual eșec în weekend, în Premier League, contra lui Manchester United, l-ar putea determina pe Roman Abramovich să-l demită pe italian.

Deși nu găsește explicații pentru forma slabă din acest sezon, Courtois așteaptă o reacție din partea colegilor în următorul meci:

Trebuie să luptăm din nou duminică (n.r. - în meciul cu Manchester United). Trebuie să le arătăm fanilor că a fost doar o zi proastă și că vom merge înainte.

Este greu de spus care este problema în acest sezon. Sezonul trecut, în multe meciuri, nu aveam ce să fac, poate doar una sau două intervenții. Uneori, în meciuri cu Manchester United sau City poate era nevoie să salvez de patru sau cinci roi, dar, în acest sezon, fiecare meci este dificil pentru apărare. Trebuie să ne regăsim echilibrul și mentalitatea care ne ajuta să nu primim gol și să nu le oferim adversarilor șanse. Nu trebuie să-i lăsăm să centreze atât de ușor”, a mai declarat portarul belgian.

Va fi bine, dar pentru asta trebuie să reacționăm duminică, pentru că, în această seară, am făcut o figură urâtă. Nu vrem să se mai întâmple”, a adăugat Courtois.

După ce anul trecut, când nu a evoluat în Europa, Chelsea a câștigat fără probleme titlul, în actuala stagiune, echipa lui Antonio Conte, aflat la al doilea sezon pe Stamford Bridge, a pierdut deja mai multe puncte în Premier League și se află pe locul patru, după zece etape, cu 19 puncte, cu nouă mai puțin decât liderul Manchester City.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT