• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Belgianul Thibaut Courtois refuză în continuare să semneze prelungirea cu Chelsea, asta deși londonezii sunt gata să-l facă cel mai bine plătit portar din Premier League și să-i ofere un salariu săptămânal de 230.000 de euro.

Oficialii de pe Stamford Bridge întâmpină probleme în negocierile cu belgianul Courtois deși îi oferă 230.000 de euro pe săptămâna, cu 30.000 mai mult decât s-a spreculat că ar dori goalkeeperul de 25 de ani. Conform presei britanice, Courtois ar dori să revină la Madrid din motive personale.

Concret, cei doi copii ai săi locuiesc în capitala Spaniei și portarul vrea să fie alături de ei. Mai mult, Courtois s-a simțit excelent la Madrid și a declarat în nenumărate rânduri că într-o zi va reveni în Spania.

De acest lucru vrea să profite Real Madrid, care este interesată de mai mulți ani de un portar de top. De Gea a fost prima opțiune, și chiar a fost aproape de Real în 2015, însă Mourinho nu vrea să renunțe la el. Atletico îi dă și ea târcoale lui Courtois, mai als că belgianul a apărat poarta echipei lui Simeone timp de 3 sezoane. E greu de crezut că Atleti va avea câtig de cauză în fața Realului.

Courtois a fost cumpărat de Chelsea în 2011 de la Genk, pentru aproximativ 9 milioane de euro, dar a fost împrumutat la Atletico Madrid până în 2014, când a revenit la gruparea londoneză. Goalkeeper-ul de 25 de ani mai este sub contract cu Chelsea până în 2019

40 de milioane de euro este cota de piață a lui Courtois, conform transfermarkt.com.