• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Fernandinho, jucătorul adus în 2005 în Europa de Mircea Lucescu, l-a cucerit total pe Guardiola. Deşi are 32 de ani, brazilianul e printre puţinii pe care Pep nu îi schimbă, deşi apelează la un sistem de rotaţie care să îi ţină proaspeţi pe fotbalişti.

În pre-ziua partidei cu Leicester, din deplasare, tehnicianul lui City a vorbit despre cât de important e sud-americanul. Întrebat dacă are înlocuitor pentru Otamendi, suspendat, Pep a ţinut să îl menţioneze inclusiv pe Fernandinho.

"Nu îmi fac probleme în privinţa absenţelor, Fernadinho poate juca în 10 poziţii. Pot să îl joc chiar în locul lui Otamendi", şi-a început Pep discursul, pentru ca apoi să lase de înţeles totuşi că cel mai probabil brazilianul îşi va păstra locul la mijlocul terenului: "Îi mai avem pe Mangala, Kompany e foarte aprope de revenire, Danilo sau Kyle (n.r.Walker) pot juca în acea poziţie de asemenea".

Au existat semne de întrebare în privinţa lui Aguero, care a leşinat în pauza meciului Argentina - Nigeria, de la începutul săptămânii, însă Guardiola spune că se poate baza pe cel mai bun marcator din istoria lui City.

"Aguero a sosit acum două zile înapoi, iar staff-ul medical m-a asigurat că se simte perfect. Nu e nimic care să mă îngrijoreze în privinţa lui, e disponibil pentru selecţie", a mai spus Pep.

Cu un singur egal în 11 meciuri de campionat, Aguero&Co conduc autoritar poate cel mai echilibrat campionat din lume. În plus, City e deja calificată în optimile Ligii, după doar patru meciuri. Dincolo de rezultate, jocul echipei încântă, iar Pep tocmai a câştigat titlul de antrenorul lunii octombrie.