• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Pep Guardiola și-a anunțat deja despărțirea de Bayern Munchen, urmând ca locul său să fie luat din vară de Carlo Ancelotti la campioana Germaniei. Tehnicianul catalan se va îndrepta spre Premier League și, deși susține că nu a semnat cu nicio echipă încă, toată lumea e convinsă că Manchester City e următoarea sa destinație. Cu atât mai mult cu cât Ferran Soriano și Txiki Begiristain, prietenii și foștii săi colegi de la Barcelona, se ocupă de destinele ”cetățenilor”.

În Anglia, jurnaliștii au început deja să speculeze despre ce schimbări va face Pep Guardiola la echipa de pe Etihad. Au apărut mai multe nume de jucători pe care spaniolul i-ar fi cerut pentru a-și creiona echipa cu care va lupta pentru trofee la City.

Presa engleză, ca și cea spaniolă sau italiană, susțin că Leo Messi este marea dorință a lui Guardiola. Starul argentinian este sub contract cu Barcelona până în 2018, dar Manchester City speră ca salariu uriaș și perspectiva de a lucra din nou cu Pep Guardiola îl vor face pe argentinian să schimbe aerul după 11 ani în blaugrana. De altfel, decarul Barcelonei nu este în relații foarte bune cu antrenorul Luis Enrique, cu care nu are o legătură la fel de strânsă cum avea cu Guardiola, antrenorul care i-a dat încredere și l-a transformat în liderul de astăzi al echipei catalane.

Din punct de vedere financiar, City nu-și face probleme. Clauza de 250 de milioane de euro a lui Messi nu-i sperie pe patronii echipei de pe Etihad, care vor să-și atingă visul interzis până acum: cucerirea UEFA Champions League.

Messi va fi doar cireașa de pe tort. Guardiola va face mai multe schimbări în primul 11 folosit acum de Pellegrini.

Dacă toate transferurile pe care și le dorește Pep la City vor deveni realitate, în echipa ”cetățenilor” vor apărea și alți foști jucători ai lui Guardiola, dar și alte staruri mondiale. Alaba (Bayern), John Stones (Everton), Gerard Pique (Barcelona) sau Paul Pogba (Juventus) sunt alte nume care vor alcătui ipoteticul prim 11 ideal al lui City de anul viitor.

Cotidianul spaniol Sport a imaginat și unsprezecele de start al echipei de pe Etihad în sezonul viitor. În echipă vor mai rămâne doar jumătate dintre jucătorii de acum.

Cum ar urma să arate primul 11 al lui Guardiola la City: