• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

În ciuda faptului că Chelsea, campioana en-titre a Angliei, și Mourinho parcurg cel mai dezastruos sezon din cariera lusitanului și din istoria Premier League, antrenorul portughez a reușit să obțină ”votul de încredere” pe care i l-a cerut lui Roman Abramovich și poziția sa pe banca echipei a fost reconfirmată.

Cu toate acestea, așa cum i-a promis patronului, Mourinho este decis să curețe ”merele putrede” din vestiar chiar în această iarnă. Presa engleză a aflat, între timp, și care sunt jucătorii de care se va descotorosi lusitanul în luna ianuarie.

Pe lista neagră a lui Jose Mourinho se află Diego Costa, Nemanja Matic, Eden Hazard și Oscar, patru jucători care păreau piloni de bază ai echipei londoneze. Portughezul e decis să scape de cei patru, pe care îi consideră acum principalii vinovați pentru ruptura dintre el și vestiar.

Relația starului belgian cu Mourinho este compromisă de mai mult timp. Hazard are deja o ofertă clară pe masă, de la Inter Milano, unde Mancini vrea să-l transforme în liderul echipei. Italienii sunt dispuși să plătească 35 de milioane de euro pentru decarul lui Chelsea și Mourinho ar fi dispus să accepte oferta.

În cazul lui Oscar, există interes din partea lui Juventus. Brazilianul ar urma să ajungă la Torino pentru 24 de milioane de euro, tot atât cât a plătit Chelsea pentru el în 2012.

Diego Costa va pleca și pentru a face loc aducerii lui Griezmann, tot de la Atletico Madrid. Francezul este ultima obsesie a lui Mourinho, care este dispus să investească oricât în a reîmprospăta lotul echipei. Deși Griezmann costă 58 de milioane de euro, madrilenii ar accepta revenirea lui Diego Costa plus 35 de milioane de euro pentru a-l lăsa pe atacantul francez să plece.

În fine, Nemanja Matic, readus de Mourinho la Chelsea în ianuarie 2014, este printre cei a căror plecare nu este întru totul sigură. Mijlocașul sârb ar putea rămâne, la fel ca și grosul restului lotului, care încă îl susține pe Jose Mourinho, în frunte cu Cesc Fabregas.