• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Manchester United nu vrea să mai aibă de a face vara viitoare cu aceleași probleme cu care s-a confruntat în 2015 și vrea să-i propună încă de acum un nou contract lui David de Gea, având în vedere că actuala sa înțelegere va expira în 2019, iar, la finalul sezonului, va intra în ultimul an.

În aceeași situație, portarul spaniol s-a aflat și în vara lui 2015 (contractul său urma să expire peste un an), iar Real Madrid a încercat mai mereu să ajungă la o înțelegere cu Manchester United, la un preț avantajos. În cele din urmă, cele două cluburi chiar s-au înțeles în ultima zi de mercato, dar transferul a picat, întrucât actele au ajuns la liga spaniolă la câteva minute după închiderea ferestrei.

După acel moment, David de Gea a semnat un contract pe patru ani, din care s-au scurs deja doi. În cazul în care el nu va prelungi până la finalul stagiunii, portarul se va regăsi în situația din 2015. Asta înseamnă că altor cluburi, în special Real Madrid (care se pare că nu a renunțat în niciun moment la ideea de a-l aduce pe David de Gea pe Santiago Bernabeu), ar putea avea o misiune mai ușoară în realizarea unui eventual transfer al acestuia.

Managerul lui Manchester United, Jose Mourinho, este principalul om care nu vrea să-l piardă pe portarul de 26 de ani și își dorește ca acesta să semneze prelungirea pentru a nu exista dubii privind viitorul său.

Cu excepția meciului din Cupa Ligii, câștigat cu 4-1 în fața lui Burton Albion, De Gea a apărat poarta lui Manchester United în toate meciurile de până acum - șase în Premier League, unul în Champions League și unul în Supercupa Europei. Acesta a încasat patru goluri în opt meciuri (două cu Real Madrid în Supercupa Europei, încheiată 1-2, și două în campionat, la Stoke, în meciul terminat cu scorul de 2-2.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT