• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

”Cetățenii” nu și-au propus să ajungă la Londra la bordul unei aeronave, dar planurile lor au fost date peste cap după atentatul de vineri de la metroul din capitala Angliei. După haosul creat care a dus la anularea călătoriei cu trenul, delegația lui Manchester City s-a văzut forțată să închirieze un avion privat.

”Cetățenii” s-au văzut forțați să folosească opțiunea de back-up pentru întâlnirea de sâmbătă de pe Vicarage Road cu Watford. Delegația lui City trebuia să facă deplasarea cu trenul (Manchester - Watford, 184 de mile (296.11 kilometri) aprx. două ore și 15 minute), dar o explozie într-o garnitură de tren a metroului din Londra, de vineri dimineață, la stația Parsons Green, le-a dat planurile peste cap. Astfel, Kyle Walker, David Silva, Danilo și Fernandinho au trebuit să se deplasaze la bordul un charter, asta două ce au așteptat preț de două ore ca aeronava să sosească. ”Cetățenii” au decolat de pe aeroportul din Manchester vineri după-amiază, înaintea meciului lor cu Watford de sâmbătă.

Partida de pe Vicarage Road este programată să înceapă la ora 17:00. După primele patru etape scurse în Premier League, City ocupă poziția secundă, la egalitate de puncte, 10, cu United, în timp ce Watford se află la două lungimi, pe locul al patrulea.

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat vineri seara atentatul cu bombă de la metrou, soldat cu 29 de răniţi, prin intermediul organului său de propagandă Amaq. Atentatul a fost comis de către o ”unitate afiliată”, potrivit unui comunicat postat pe reţelele de socializare. O bombă artizanală, plasată într-un metrou aglomerat la o oră de vârf, a rănit vineri dimineaţa 29 de persoane. Niciuna dintre victime nu a fost rănită grav în acest al cincilea atentat care a avut loc în Marea Britanie în ultimele şase luni. Poliţia britanică a anunţat că acesta este al patrulea atentat terorist comis în capitala britanică anul acesta.

Premierul Theresa May, șefa guvernului britanic, a anunţat mobilizarea militarilor în locuri-cheie și declanşarea unei ample operaţiuni de căutare a autorului. Un băiat în vârstă de 18 ani a fost arestat sâmbătă la Dover, de Poliţia din Kent. El a fost arestat în baza ”secţiei 41” a Legii terorismului (Terrorism Act).