• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

La aproximativ două luni după ce Antonio Conte l-a anunțat pe Diego Costa printr-un mesaj transmis pe telefon că nu va mai conta pe el în noul sezon, iar Chelsea și Atletico Madrid ar fi ajuns la o înțelegere pentru transferul lui, atacantul de 28 de ani a vorbit în premieră despre gestul managerului italian. Costa spune că mesajul expediat de antrenorul său a fost trimis într-un moment de nebunie al acestuia.

”Eu tot timpul am cerut să vorbesc față în față cu antrenorul și cu cei din conducerea clubului. Eu nu am ales niciodată să transmis mesaje și cred că acest lucru pe care l-a făcut antrenorul Antonio Conte arată în mod clar ce fel de persoană este el defapt. A fost un moment de nebunie. Se poate întâmpla oricui, dar asta a fost o lipsă de respect”, a spus răspicat Diego Costa.

Potrivit As, Chelsea și Atletico Madrid ar fi bătut palma pentru o sumă de 50 de milioane de lire sterline (55 de milioane de euro). Sursa citată precizează oferta spaniolilor este de 41 de milioane de lire sterline (45 de milioane de euro), plus bonusuri în valoare de nouă milioane de lire sterline (zece milioane de euro). Suma este mai mare decât cea pentru care Chelsea l-a cumpărat de la Atletico în 2014 - 38 de milioane de euro. Chiar dacă tranzacția va fi făcută în această vară, jucătorul nu va putea fi înregistrat decât în ianuarie, întrucât Atletico Madrid are interdicție la transferuri în această perioadă de mercato. Diego Costa a avut parte de trei ani foarte buni în Premier League, sub comanda lui Jose Mourinho și Antonio Conte, cu 52 de goluri și 18 pase decisive în 89 de meciuri.

În sezonul precedent, el a punctat de 20 de ori în 35 de meciuri jucate în campionatul englez, dar, cu toate acestea, managerul italian al lui Chelsea a decis să nu mai conteze pe el în noua stagiune. Din momentul în care antrenorul l-a anunțat pe atacant că nu mai intră în planurile sale, între Costa, pe de o parte, și Conte și clubul, pe de alta, a început un conflict.

Jucătorul a afirmat în mai multe rânduri că își dorește să ajungă doar la Atletico Madrid, însă nu s-a ferit să spună că ar prefera să stea un an în Brazilia fără să joace și fără să fie plătit decât să se întoarcă la Chelsea:

”Ei voiau să mă antrenez cu echipa de rezerve, fără să am acces la echipamentele primei echipe sau fără să intru în contact cu jucătorii de acolo. Nu este corect, nu sunt un criminal. Le-am spus celor de la Chelsea că dorinţa mea este să merg la Atletico, însă ei vor să mă vândă în China. De ce nu mă lasă să plec dacă nu mă vor?”, a fost ultima declarație făcută de Diego Costa.

Diego Costa, atacantul lui Chelsea, a dezvăluit că Antonio Conte i-a transmis personal să plece de pe ”Stamford Bridge”, dat fiind dorința fotbalistului de-a reveni la Atletico Madrid. ”Antonio Conte mi-a transmis printr-un mesaj că nu voi mai continua la Chelsea și asta e tot”, a spus sec fotblistul. Apoi a detaliat, a spus că între el și tehnician relațiile nu erau dintre cele mai bune: ”Este clar că nu mă vrea la echipă, vă spun sincer, mai ales că în acest sezon relațiile dintre noi doi au fost rele. Cred că am avut un sezon atât de rău încât nu pot continua aici. Chiar acum în timp ce vorbim sunt un jucător al lui Chelsea pentru că am un contract, dar antrenorul nu mă vrea. Trebuie să îmi găsesc o nouă echipă“, a spus la vremea respectivă fotbalistul.