• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Gabriel Jesus a fost desemnat de Ronaldinho drept următorul cel mai bun jucător din lume. Deşi l-a nomnializat în trecut pe Neymar, "Dinţosul" e impresionant de calităţile jucătorului lui City.

Cu Jesus pe teren doar în final, "cetăţenii" s-au impus la Napoli, scor 4-2, şi s-au calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Brazilianul va fi aproape sigur în primul "11" duminică, în derby-ul cu Arsenal, iar Ronaldinho, o legendă a fotbalului mondial, îl susţine total.

Chiar dacă în ultimii ani fostul jucător al Barcelonei îl vedea pe Neymar drept succesorul la "tron" al lui Messi, ultimul an l-a făcut să îşi reconsidere opinia. Jesus a jucat fantastic în 2017 pentru City şi doar sistemul de rotaţie al lui Pep l-a împiedicat să înscrie mai mult.

"Machester City are un jucător foarte special, Gabriel Jesus. În viitor, probabil el va fi cel mai bun din lume. În acest moment, cel mai bun e Messi. Ştiu că am spus mereu că Neymar va deveni cel mai bun. Dar, la 19-20 de ani să joci aşa...e impresionant. Gabi are toate abilităţile pentru a fi cel mai bun din lume. Mă uit la el, nu are frică de nimeni. Vrea doar să joace şi să arate ce poate face. Evoluează cu nonşalanţă în faţa lui United, Liverpool sau Chelsea", a spus Ronaldinho, conform 90min.com.

Jesus a devenit în ultimul an un adevărat talisman pentru echipele sale. Ultimul eșec suferit de atacantul brazilian de 20 de ani într-o partidă oficială a avut loc atunci când juca la Palmeiras, iar ”verzii” au fost învinși de Santos cu 1-0, pe 29 octombhrie 2016.

De atunci, atât Palmeiras, cât și actuala sa echipă, Manchester City, dar și naționala Braziliei nu au mai dat de gustul înfrângerii într-un joc oficial până în prezent.

De pe 29 octombrie 2016, Gabriel Jesus a jucat în 35 de meciuri la nivel de club - a câștigat 27 și a remizat în opt. Patru dintre acele jocuri au fost în tricoul lui Palmeiras (trei victorii și un egal), iar restul, pentru City, club pentru care a început să evolueze din ianuarie 2017.

În ultimul an, el a jucat și șapte meciuri pentru echipa națională a Braziliei, cu care a câștigat de cinci ori și a remizat de alte două ori.