• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Fostul mare fundaş olandez Jaap Stam crede că rămâne antrenorul potrivit pentru echipa engleză de divizia a doua Reading, deşi formaţia la care este legitimat fotbalistul român Adrian Popa nu are nicio victorie în ultimele şase meciuri, scrie luni BBC. 

Jaap Stam a dus-o pe Reading în sezonul trecut foarte aproape de promovarea în Premier League, însă elevii săi, după ce au încheiat sezonul pe locul 3, s-au înclinat în barajul cu Huddersfield. Reading are acum rezultate foarte slabe şi este pe locul 20 în Championship, din 24 de echipe. Învinsă sâmbătă acasă de Norwich (1-2), formaţia tehnicianului olandez nu a mai câştigat de pe 26 august. 

Stam a declarat că este normal ca lumea să vorbească despre schimbarea antrenorului atunci când rezultatele nu sunt pe măsura aşteptărilor, dar s-a arătat sigur că el este omul potrivit pentru a redresa situaţia. 

"E vorba să ai rezultate. Dacă nu ai rezultate, lumea începe să vorbească despre antrenor: e destul de bun? Poate schimba faţa echipei? (...) E unul din riscurile meseriei de antrenor, iar dacă ţi-e teamă că se va întâmpla aşa, atunci nu trebuie să te apuci de munca asta, te duci şi faci altceva. Ai putea să te duci la pescuit, şi asta e ceva drăguţ", a spus fostul mare fundaş central al lui Manchester United şi AC Milan. 

Reading resimte lipsa celui mai bun marcator al său în sezonul trecut, Yann Kermorgant, accidentat. Echipa are unul dintre cele mai slabe atacuri din Championship, doar nouă goluri în zece etape. 

În actuala stagiune, Adrian Popa a avut patru apariţii în campionat (trei ca titular) şi două în Cupa Ligii engleze, ambele ca titular. 

Agerpres